20 Haziran 2013 Perşembe

Kahvaltılık kırmızı biber...

Ben kırmızı (kapya) biberini çok severim. Küçüklüğümden bu yana evde varsa hemen ocağa koyup közlerdim. Büyüyünce biberleri közlemenin ötesinde soslayıp yemeyi de sevmeye başladım. Çok basit bir tarif anlaşılacağı üzere. :) Kahvaltılık olması bakımından tercih edilecek bir tarif. :)
kahvaltilik tarifler, kapya biberi sosu, kapya biberi tarifi, kahvaltilik biber
Malzemeler:
3 tane kapya biberi
3-4 diş kuru sarımsak
1 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı


Hazırlanışı:
Biberleri istediğimiz boyutta doğrarız. Sarımsakları doğrayıp tereyağı ile birlikte bir tavada soteleriz. İsterseniz biberleri közledikten sonra da doğrayıp bu işlemi yapabilirsiniz.

Afiyet olsun. :)

Limonlu diyet dondurma...

Diyet yapmak gerek. Oldukça sıkıntılı dönemler geçiriyorum. Artık diyet yapma zamanı geldi sanırım. :) Canderel'in Green Toz olan ürününü kullandım bu dondurmada. Ender Saraç ve Dilara Koçak hanımefendiye sordum. Stevia bitkisini önerdi. Gönül rahatlığı ile kullandım. Ayrıca limonlu dondurma en favori lezzetlerimden dondurmalar arasında. Çocukken annemin memleketine gittiğimizde yaşlı bir dondurmacı vardı. Onun limonlu dondurmasının tadına hiçbir dondurmacıda rastlayamadım. Mutfak ve tatlar bloğunun sahibi Selma abladan alıp denediğim bu dondurma tarifinde o lezzete çok yaklaştım. Bittikçe buzluğumdan eksik olmayan bir lezzet oldu. bu tarifi siz de deneyin derim. :)
Malzemeler:
3 su bardağı süzme yoğurt (taze olmalı)
1,5 su bardağı Canderel Green Toz veya toz şeker
2 orta boy limon

Hazırlanışı:
Limonun dış kabuklarını rendeleriz. Hatta ben kabuklarını mikserde iyice çektim. Çok daha lezzetli oldu. :) Bir kapta limon kabuğu rendesi ve şekeri koyarız. Üzerine limonların suyunu sıkarız. Çırpıcı ile şekerler eriyinceye kadar çırparız. Yoğurdu ekleyip güzelce karıştırırız. Yalnız yoğurt ekşi olmamalı. Ben de dondurma makinası var. Karışımı makinanın içine koyup yaklaşık 20-25 dk kadar çırpıp servis yaparız. Eğer katı seviyorsanız yarım saat sonra servis yapın. Dondurma makinanız yoksa buzluğa koyun. Her yarım saatte bir karıştırın.

Afiyet olsun...