26 Temmuz 2012 Perşembe

Taze Fasülye...

Yaz sebzelerinin bana göre en iyilerinden. Ağızda dağılmasıyla ve muhteşem lezzeti ile favori yaz yemeklerimden biri. :)
Malzemeler:
1/2 kg taze fasülye
100 gr yağsız kıyma
5 tane domates
1 baş kuru soğan
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı ulbiber
1 tatlı kaşığı tuz
İsteğe göre kırmızı taze biber

Yapılışı:
Önce fasülyeleri kılçığı ve uçları kalmayacak şekilde temizleriz. Bir tencerenin içine zeytinyağı ve kıymayı koyarak kıymalar rengi dönene kadar pişiririz. Üzerine ince ince kıydığımız soğanları atarak kavurmaya devam ederiz. Annem çok fazla kırmızı taze biber tercih ediyor. Hem etli bir biber. Hem de bir tanesi koca bir yemeğe yetebiliyor. :) Ben de çok seviyorum. Annem diyor ki; "Lezzet katar kızım, mutlaka koy yemeklerine." :) Bir kenarda domatesleri soyduktan sonra küp küp doğrarız. Onları da tencereye atarız. 5 dk kadar çevirdikten sonra yıkadığımız fasülyeleri üzerine süzgeçten geçirerek tencereye koyarız. Yaklaşık 15 dk kadar tüm malzemeler ile birlikte kavururuz. Üzerine fasülyeleri geçecek şekilde su ekleriz. Baharatlarını attıktan sonra tencereyi kapatıp pişiririz. Ben düdüklü tencere tercih ediyorum. 30 dk çok güzel pişiyor. Normal tencerede sanırım 50 dk bulur. Ayrıca normal tencerede pişirecekseniz biraz daha suyunu fazla koymanızda fayda var. Tabi suyunu bol ya da az sevenler bu tercihi isteğine göre şekillendirebilir...

Afiyet olsun. :)