11 Ocak 2014 Cumartesi

Portakallı Revani...


Kışın misafir geldiğinde oldukça pratik bir tariftir portakallı revani. Ben ilk kez denedim. Biraz ince oldu büyük tepsi kullandığım için. Ayrıca Tefal ürünü kullanmak için tarifi ikiye böldüm. Ama bir dahakine daha olması gerektiği gibi yapacağım. :)
Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
2 çay bardağı ayçiçek yağı
1,5 su bardağı toz şeker (standart boy bardak)
1 su bardağı irmik (Selva)
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Şerbeti için:
4 su bardağı su
3,5 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı limon suyu


Hazırlanışı:
Çırpma kabında yumurta ve şekeri beyaz köpük olana kadar iyice çırpın. Üzerine portakal suyunu, rendelenmiş kabuğunu ve yağı ekleyin, çırpmaya devam edin. Unu, irmiği ve kabartma tozunu da eleyerek ekleyin. Karıştırırak güzel bir kıvam elde edin. Önceden yağladığımız fırın tepsisine karışımı dökerek 170 C ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika yani üzeri kızancaya kadar pişirin.
Ben Arda Türkmen'in Tefal ile birlikte tasarladığı ve Tavsiye Evi'nde tanışma imkanı bulduğum bu ürün ile denedim. İçi hava alan bu tasarım ile revanim hiç yapışmadan ve temizlemesi son derece pratik bir şekilde sonuçlandı. Yemek tarifleri de deneyeceğim. Ben çok sevdim. Değişik boylarını da Tefal mağazalarına gidip almayı düşünüyorum. :)
Ayrı bir tencerede şeker ve suyu kaynatın. Üzerine limon suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın. Fırından çıkardığımız üzeri kızarmış revaniye oda sıcaklığına gelmiş şerbeti eşit miktarda dökün. Sunumu ve lezzeti harika oluyor. Yalnız geceden yaparsanız ertesi gün nefis oluyor. Yani mutlaka dinlendirmeniz gerekiyor. O nedenle misafir gelmeden bir gün evvel hazırlarsanız daha iyi bir sonuç alırsınız.

Afiyet olsun. :)