24 Şubat 2013 Pazar

Limon Soslu Karnıbahar Salatası...

Şimdi sizlere bir tarif vereceğim. Fakat bu tarifin ismi falan yok. Üzerine limonlu bir salata sosu koyduğum için limon soslu karnıbahar dedim. Lezzeti çok güzel ve bir o kadar sağlıklı bir garnitür olabilir... Bu yemeği yapmamın en büyük nedeni 5 yaşındaki yeğenimin çok ciddi bir yemek seçici olmasının yanında bu yemeğe bayılması. Annelere şiddetle tavsiye edilir. :)

Malzemeler:
1 adet karnıbahar
3-4 diş sarımsak
1 büyük boy limon
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tepeli isot (pulbiber)
1 çimdik tuz


Hazırlanışı:
Karnıbaharı istediğimiz boyutlarda böleriz. Bir tencere içine koyarak kaynadıktan sonra 5 dk kadar pişiririz. Patates gibi çatal batırınca girmeli fakat dağılmayacak kadar pişmesi gerekiyor. Karnıbaharlar haşlanırken sarımsağı ince kıyarız. Bir kase içerisinde sarımsağın üzerine limon ve tüm baharatları atarak karıştırırız. Haşlanan karnıbaharı kevgir ile sudan süzerek çıkarıp servis edeceğimiz büyük bir kaba koyarız. İsteyen kişi sosa batırarak isteyen fotoğraftaki gibi karnıbaharın üzerine kaşıkla dökerek tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun...