22 Haziran 2013 Cumartesi

Yoğurtlu semizotu...

Semizotu yeşillikler arasında en lezzetli olanlarından damak tadıma göre. 2005 yılında bir aile dostumuz ile birlikte tatile gitmiştik. Kadın annemin yaşıtı bir hanımdı. Bu cacıktan yaptı. Çok lezzetli buldum ve dedim ki İstanbul'a dönünce mutlaka deneyeceğim. Her nedense ailem hiç yapmadı. O gün bugündür çok severek yapıp yediğim bir cacık türü. :) Eğer yapmayayınınız var ise mutlaka tavsiye ederim.
Malzemeler:
1/2 bağ semizotu
1/2 kg yoğurt (Katı yoğurt veya süzme yoğurt kullanabilirsiniz.)
3-4 diş sarımsak


Hazırlanışı:
Yoğurdu çırparız. Semizotunu ayıklayıp bol suda birkaç defa yıkayarak temizleriz. Semizotlarını doğrarız. Ama çok küçük olmayacak. Sarımsakları da ufak doğrayıp ya da sarımsak sıkacağından geçirip yoğurdun içine semizotları ile birlikte ekleyin. Güzelce karıştırıp servis yapın..

Afiyet olsun. :)