21 Nisan 2013 Pazar

Terbiyeli tavuk... (Tavuk nasıl terbiyelenir?)

Tavuk terbiyelemek benim için çok özel birşey. Çünkü terbiyelediğim tavuk kebap veya ızgara şeklinde birçok şekilde tüketiyorum. Fotoğrafta gördüğünüz kebap için tavuk terbiyelemiştim. Her türlü şekilde bu tarif damak tadıma uygun. :) Beğeneceğinize eminim.
Malzemeler:
1 adet tavuk göğsü
1 çay kaşığı tepeleme kekik
1 tatlı kaşığı pulbiber (isot)
1/4 çay kaşığı karabiber
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kimyon
3-4 iri diş sarımsak (ben 2-3 tane taze sarımsak kullandım)
1/2 tatlı kaşığı tuz


Hazırlanışı:
Tüm göğsü kasaba ya da kendiniz istediğiniz gibi kebap ise kuşbaşı, ızgara ise ızgaralık boyutlarda doğrarız. Sarımsakları ezip tüm malzemelerle birlikte tavuğun üzerine ekleriz. Geceden bırakırsak çok daha güzel bir lezzetlendirme olur. Sos tavuğun içine işler iyice. :)

Afiyet olsun.