8 Ocak 2013 Salı

Bal Kabaklı Ravioli...

Malzemeler:
Hamuru için:
100 gr un
1 adet yumurta
1 tutam tuz
1/2 yemek kaşığı zeytinyağı

İç Dolgu:
1 su bardağı rendelenmiş bal kabağı
5 adet ceviz
1 çay kaşığı pul biber
1/2 çay kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı parmesan peyniri
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çimdik karabiber

Sosu için:
1 çay bardağı krema
1/2 adet soğan, ufak küp doğranmış
1 çay kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı parmesan peyniri
1 tatlı kaşığı tereyağı


Hazırlanışı:
• Hamur malzemelerinin tamamını koyarak karıştırıp yoğururuz. Yaklaşık 30 dk kadar bir kenarda dinlenmeye bırakırız.

• İç dolgu için tavada yağı eritiriz. Çok ince kıydığımız balkabaklarını tavaya koyarak soteleriz. Cevizi ayıklayıp doğrarız. Çok küçük olmasın. Cevizleri, baharatları ve parmesanı ilave ederiz. En son karabiberi atarak ocağı kapatıp soğumaya bırakırız.

• Sosu için tavada yağı eriterek soğanları şeffaflaşana kadar pişirin. Ardından tüm malzemeleri ilave ederek kısık ateşte 2 dakika pişiririz ve ocağı kapatırız.

• Hamuru eğer evde makarna makinanız varsa onun yardımı ile yoksa çok ince bir şekilde açın. Yalnız hamurları açarken mesela 20 cm çapında daire hamur açtıysak aynı ölçüde bir tane daha hamur açalım. Hamurun 1 tanesine dolgu malzemesini bir çay kaşığı yardımıyla "ben elle aldım) büyük çimdik halinde alarak hamuru birbirine uzaklığı 5-6 cm mesafelerde koyarak yerleştiririz. Dolgu malzemesini koyduğumuz hamurun kenarına fırça yardımıyla su sürteriz ki hamurumuz yapışsın. İkinci hamuru üzerine koyarak dolgunun hemen kenarından elimizin yanı ile yapışması için hafifçe bastırırız.

• Bir tencereye su koyarız. Su kaynadıktan sonra üzerine tuz atıp hamurları suda 4 dk kadar haşlarız. Sudan kevgir yardımıyla çıkararak önceden hazırladığımız sosla karıştırırız. Servis tabağına koyarak servis yaparız.

Afiyet olsun.