4 Haziran 2012 Pazartesi

Bulgurium...

Beni bilen bilir. Tariflerimin %70'i bulgur üzerine. İçli köfte, aya köftesi, yumurtalı köfte, cevizli köfte vs. Geçtiğimiz cumartesi günü Mehmet Karahan'ın "www.gurmem.com" daveti üzerine yaptığımız bir etkinlikte hediye ettiler bu kutuları. Tabi hepsini çekmedim. Çok fazla çeşidi var çünkü.

Annemin teyzesi ve eniştesi bulgur fabrikaları vardı Gaziantep'te. Annemin bulgur nasıl yapılır hikayeleri ile büyümüş birisiyim. :) Bulgurium'un "Eline Sağlık Anadolu" sloganıyla çıkarttığı ürünlerde Gaziantep'te üretiliyor. Hani insanın memleketinden gelen herşey bize güven verir yaa. :)
Broşüründe de okunduğu üzere tarihi yüzlerce yıl önceye dayanan ve bizim topraklarımızda doğan bulgur, kültürümüzün bir parçası haline gelmiştir. Sahip olduğu besin değerlerine ve saymakla bitmeyen faydalarına rağmen maalesef yıllar boyu bulgur bizim topraklarımıza ait bir ürün olarak kalmış, "fakir yemeği" olarak algılanmış ve ülkemiz dışındaki yabancı kültürlere tam manasıyla tanıtılamamıştır.

Bulgurium ürünlerinin özellikleri saymakla bitmiyor. Pratik olarak hazırlanıp, çok güzel lezzetlere kolayca ulaşabilme imkanı sağlayan ürünler, kısa zamanda insanlar tarafından aranır hale gelmiş. İyi sonuçlar elde edebilmek için kutuların üzerinde yazan tariflere bağlı kalınarak hazırlanması tavsiye ediliyor. %100 doğal olan bu ürünlerde hiç koruyucu katkı maddesi, renklendirici ve hiçbir çeşit aroma kullanılmamış.

Bence bu ürünün kalitesinden sonra en güzel yani pratik oluşu. Zira paketin üzerindeki yapılışına uyarak yapılınca çok lezzetli ve hızlı bir sonuca ulaşıyorsunuz. :) İlerideki gönderilerimde yaptığım "Bulgurium" ürünlerinden yemekleri sizle paylaşacağım...


Ayrıntılı bilgi ve ürünleri incelemek için: www.bulgurium.com ve www.sultanlar.com.tr ulaşabilirsiniz.

Dönerci Ali Usta / Blogger Etkinliği...

Şimdi size bir dönerciden bahsetmek istiyorum. Dönerci deyince aklınıza küçük bir köşe başı büfesi gelmesin. Çünkü şimdiye kadar gördüğüm ve tek branş üzerine işletilen bir döner restaurantı. Geçtiğimiz cumartesi günü gitmekte mecbur olduğum fotoğrafçılık kursunu ekip bu etkinliğe gittim. :)) Şanslıyım sonradan duydum kurs o gün iptalmiş sınavlardan dolayı. :)) Bu aralar sık sık ismini duymaya başladığım sosyal medyada ismi geçen Dönerci Ali Usta mekanını görmeyi bir arkadaşımın daveti üzerine gittim. Geç kaldığım için en son ben gitmiştim maalesef. Masada beni düşünüp yerim ayrılmış ve güler yüzü ile beni bekleyen sevgili Mehmet bey, Erdem bey (sosyal medya uzm.) ve blogger dostlarım beni bekliyordu.  
Dönerci Ali Usta "İskender"
Dönerci Ali Usta "Porsiyon Döner"
İskender ve porsiyon döner ısmarladık arkadaşlarla. Ben döner yedim söylemesi ayıptır. :)) Ben Şanlıurfa kökenliyim. Etle aram iyidir. Tam damak tadıma uygun bir et lezzeti vardı.
Yenirken kendinizi bir anda Hatay'da hissettiren "künefe" :))
O kadar hafif bir künefe ki hepsini yedim. :)  

Girişteki salon.


Şimdiye kadar bu kadar çok görmediğim döner. :)
Blogger dostlarım

 Mehmet bey @gurmem ve Ali Usta
Ali Usta sağolsun bizimle tek tek el sıkıştı. Masamızda oturup bizlerle sohbet ettiler. Kendisine teşekkür ederim.

Bu kadar lezzetli sunumu ve sürprizleriyle günüme renk katan bu etkinliğe daveti için sevgili Mehmet beye ve Dönerci Ali Usta Ali Bey'e ve güler yüzü ile bizleri karşılayan eğitimli ekibine sonsuz teşekkür ederim. :)
Fotoğraf karesine bir kısmını sığdırdığım Bulgurium markalı hediyeler için Mehmet Bey'e ayrıca teşekkür ederim. :)