4 Haziran 2012 Pazartesi

Bulgurium...

Beni bilen bilir. Tariflerimin %70'i bulgur üzerine. İçli köfte, aya köftesi, yumurtalı köfte, cevizli köfte vs. Geçtiğimiz cumartesi günü Mehmet Karahan'ın "www.gurmem.com" daveti üzerine yaptığımız bir etkinlikte hediye ettiler bu kutuları. Tabi hepsini çekmedim. Çok fazla çeşidi var çünkü.

Annemin teyzesi ve eniştesi bulgur fabrikaları vardı Gaziantep'te. Annemin bulgur nasıl yapılır hikayeleri ile büyümüş birisiyim. :) Bulgurium'un "Eline Sağlık Anadolu" sloganıyla çıkarttığı ürünlerde Gaziantep'te üretiliyor. Hani insanın memleketinden gelen herşey bize güven verir yaa. :)
Broşüründe de okunduğu üzere tarihi yüzlerce yıl önceye dayanan ve bizim topraklarımızda doğan bulgur, kültürümüzün bir parçası haline gelmiştir. Sahip olduğu besin değerlerine ve saymakla bitmeyen faydalarına rağmen maalesef yıllar boyu bulgur bizim topraklarımıza ait bir ürün olarak kalmış, "fakir yemeği" olarak algılanmış ve ülkemiz dışındaki yabancı kültürlere tam manasıyla tanıtılamamıştır.

Bulgurium ürünlerinin özellikleri saymakla bitmiyor. Pratik olarak hazırlanıp, çok güzel lezzetlere kolayca ulaşabilme imkanı sağlayan ürünler, kısa zamanda insanlar tarafından aranır hale gelmiş. İyi sonuçlar elde edebilmek için kutuların üzerinde yazan tariflere bağlı kalınarak hazırlanması tavsiye ediliyor. %100 doğal olan bu ürünlerde hiç koruyucu katkı maddesi, renklendirici ve hiçbir çeşit aroma kullanılmamış.

Bence bu ürünün kalitesinden sonra en güzel yani pratik oluşu. Zira paketin üzerindeki yapılışına uyarak yapılınca çok lezzetli ve hızlı bir sonuca ulaşıyorsunuz. :) İlerideki gönderilerimde yaptığım "Bulgurium" ürünlerinden yemekleri sizle paylaşacağım...


Ayrıntılı bilgi ve ürünleri incelemek için: www.bulgurium.com ve www.sultanlar.com.tr ulaşabilirsiniz.

7 yorum :

  1. yagmur sen de bendensin yaşasın bulgur!! yaşasın içli küfte yaşasın kısır !!

    YanıtlaSil
  2. Büşra çömlekoğlu tramvazdaki hoş sohbetinız icin teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım seni bulamıyorum facebookta. :( www.facebook.com/yagmuripar olarak eklersen sevinirim. Selamlar. :)

      Sil
  3. Bende bu hafta deniyeceğim:)) ayrıca bulguruda çok severim yazın domatesli bulgur pilavına bayılırım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım ablacım gerçekten lezzetli oluyor. Bende domatesli, patlıcanlı veya havuçlu pilavlar yaparım. Bunlarda farklı bir yorum katmışlar yemeğe. Değişik. Denemelisin sende bence. :) Öpüyorum...

      Sil
    2. içli köfteyi yaptım harika olduuuuuuuu

      www.porselendemlik.com

      Sil

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.