3 Ocak 2015 Cumartesi

Domates Soslu Karnabahar Kızartması...


Çocukluğumdan bu yana en sevdiğim lezzetlerden bir tanesi. Annem eskisi gibi yapmasa da geçen gün anneme söylendim. Dedim neden yapmıyorsun eskisi gibi. Ben de pratikten bilmiyordum tarifini. Sağolsun kış gelince karnabahar bolluğunda yaptık. Tarifini belki birçok kişi biliyordur. Bir de benden deneyin. :)

Malzemeler:
1 kg karnabahar
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası veya pulbiber
1 baş sarımsak
Bir çimdik tuz
1 su bardağı un
Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı:
Karnabaharı belli boyutlarda (fotoğraflardaki gibi) parçalayın. Sarımsakları iyice dövün. Domates salçası, biber salçası, tuz ve sarımsağı iyice karıştırın. Üzerine yarım çay bardağı su ekleyip biraz sulandırın. Bir kaba unu koyun.
Yağı da geniş kızartma tenceresine koyun ve ocağı yakın. Karnabaharları önce salçalı sosa sonra una sonra da kızmış yağa atarak önlü arkalı pembeleşinceye kadar kızartın.

Afiyet olsun. :)