12 Mart 2014 Çarşamba

Margarita Pizza...

Workshoplar olunca insan farklı yemekler deneyimleyebiliyor. EKS mutfak akademisinde öğrendiğim ve yaptığım bir tariftir bu pizza tarifi. Hafif bir lezzet arayanlara birebir. Fotoğraf olsa da yesek diyor zaten. :))
margarita pizza, mayalihamurisleri, hamurisi, evde pizza nasil yapilir, margarita, pizza, amavivo, pizza tasi, mozzarella peyniri, peynirli tarifler
Malzemeler (4 kişilik):
500 gr kiraz domates
1 adet açılmış pizza hamuru tarifi için tık
1 su bardağından az fazla mozzarella peyniri
10 taze fesleğen yaprağı
4 yemek kaşığı kaşar peyniri
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve çekilmiş tane karabiber


Hazırlanışı:
Fırının sıcaklığını 250 C dereceye getirip en az 20 dakika çalıştırın. Pizza taşı kullanıyorsanız 35-40 dakika kadar ısıtın. Ben Amavivo pizza taşında yaptım. Son derece iyi sonuç aldım. Her tarafı eşit derecede pişti. Taş iyice ısınmalı. Domatesleri soyun ve püre haline getirin.
Domatesleri açmış olduğumuz pizza hamuruna kenarlarından 1 cm en az boşluk bırakın. Mozarella peynirini küp küp doğrayın ve eşit oranda hamurun üzerine serpiştirin.
Domateslerin bir kısmını ayırdım ben ve dilimledim görüntüsü güzel olsun diye. Fesleğen ekleyip kaşar peynirini serpiştirin ve tuzu, karabiberi, zeytinyağını ekleyin. Pizzayı fırına verin, kenarları kızarana kadar (15-20 dakika civarında) pişirin.

Afiyet olsun. :)

Şenpiliç ile "Sırma Bradley ile Eğlenceli Sunumlar" workshopu...

etkinliklerworkshoplar, senpilic, tavuk urunleri, pilic, nugget, sirma bradley, workshop, eglenceli sunum
Şenpiliç bu aralar sık sık eğlenceli bir reklam ile tv'lerde oynuyor. İzlemek bile keyifli. Yapan ajansı tebrik etmek gerekiyor. Geçtiğimiz pazar günü Şenpiliç'in bir workshopuna davet edildim. Zannettim ki kendimiz yemek yapacağız. GreenPark Hotel'de gerçekleşen bu etkinlik için gittiğimde bir yemek şenliğine davetli olduğumu gördüm. Çok güzeldi ortam. Önceden tanıştığım veya bildiğim yemek markaları da oradaydı. Mekanda beni Ayşe hanım karşıladı. Ve yemek bloğu arkadaşımla sohbet ettik. Önceden belirlenmiş mekana girdiğimizde Sırma hanımı hazırlıklarını yaparken buldum. Kendisi çok anaç ve şeker bir hanım. Okul TV'de yemek programı varmış.
Kendisi çok güzel sunumlar yaptı. Mesela hazır poğaçalardan kaplumbağa. Bayıldım. Çocuklar için süper fikir. :)
İnce bir tahta yardımıyla saksıya yerleştirdiği pırasa sap oldu. Üzerine kırmızı biberi yukarıdan v şeklinde keserek lale yaptı. İçine tavuklu salatayı koyup üzerini süsledi. Harika oldu. Önümüzdeki günlerde ilk fırsatta deneyeceğim. :)
 Dereotundan çimen, üzerine pırasa ve biberli lale. :)
 Yine ananas sunumu. Soğanda sapı oldu. Hiç düşünemezdim bunları. :)
 Ve günün finali. Yemek bloğu yazarı dostlarla birlikte bugünü yansıtan bir fotoğraf.
Şenpiliç'e bu özel gün için, Ayşe hanıma bizleri davet ettiği için ve de bu güzel tavuk ürünlerinden oluşan paket için çok teşekkür ederim. :)