9 Kasım 2013 Cumartesi

Peynirli Ispanaklı Açma Börek...


ıspanaklı börek, ıspanaklı açma börek, peynirli ıspanaklı börek, borek nasil açılır, yoreselyemekler, hamurisi tarifler, mayalihamurisleri,
Bol malzemeli... :)
Az malzemeli börek...
Malzemeler:
2 su bardağı un (Hazır alacaksanız 5 adet yufka)
2 adet yumurta (1 içine eğer yufkayı siz açacaksanız - 1 tane dışına) 
1,5 su bardağı yoğurt 
Yarım su bardağı sıvıyağ

İç malzemesi için:
350 gr. ıspanak 
150 gr tuzlu beyaz peynir
1 adet soğan
Pulbiber

İsteğe göre; üzerine susam, karahavuç (çörekotu)

Yapılışı:
Ispanaklar iyice yıkanır ve biraz suda bekletilip süzüldükten sonra fazla iri olmamak kaydıyla doğranır. Soğan doğranır. İçine baharatı yağı atılarak bir kenara konulur. İster açma ister hazır yufka ile yapabilirsiniz. Sonra yağlanan tepsinin üzerine 1 adet yufka tepsiden taşacak şekilde konur. Yumurta, yoğurt ve sıvı yağ iyice çırpıldıktan sonra üzerine sürülür. Daha sonra hazırlanan ıspanaklar içine eşit miktarda fazla olmaması şartıyla konulur. Üzerine parçaladığımız peynirden fazla olmamak üzere dağıtılarak azar azar konur. Ben bol seviyorum. :) Sonra sırasıyla tüm katlara aynı işlem yapılır. Üzeri kızarmış seviyorsanız -ki ben öyle severim 1 tane yumurtanın sarısını üzerine sürerek daha önceden 180 derece ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun... :)