17 Aralık 2016 Cumartesi

Kıymalı Karnabahar Yemeği...

Annem genelde kızartmasını yapardı biz çocukken... Geçenlerde bana ne yapayım bu karnabaharı dedi bende yemeğini yapsana anne kıymalısı çok güzel oluyordu dedim. Akşam iş dönüşü geldiğimde baktım ki yapmış. Çok sevdim tadını sizinle paylaşmak istedim.

Malzemeler:
1 kg karnabahar
250 gr kıyma
1 baş kuru soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
3-4 diş sarımsak
Az tuz
Karabiber
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:
Kıyma zeytinyağında rengi dönünceye kadar kavrulur. Üzerine doğradığımız soğan atılıp pembeleşinceye kadar kavurulur. Üzerine biber ve domates salçası atılır. Salça biraz kavrulduktan sonra üzerine iri iri parçaladığımız karnabaharları atıp sevirip üzerini geçmeyecek kadar su ekliyoruz. Pişene kadar orta ateşte kaynatıyoruz.

Afiyet olsun. :)