26 Kasım 2012 Pazartesi

Tavuk, Gorgonzola ve Ceviz Salatası

Geçtiğimiz yaz MSA'da Keskinoğlu'nun workshopuna katılmıştım önceden hatırlarsınız. Orada yaptığım bir İtalyan lezzeti bu salata. Bence malzeme ve lezzet olarak gayet sağlıklı bir yemek. Ben lezzetini sevdim. Yapılışı kolay bir tarif. :)
Malzemeler:
2 adet Keskinoğlu tavuk göğsü
6 adet çeri domates
200 gr Akdeniz yeşilliği
80 gr gorgonzola
50 gr ceviz
20 gr balzamik
60 gr zeytinyağı
Taze kekik
Tuz
Karabiber


Yapılışı:
Tavuk göğüslerini istediğimiz şekilde keserek zeytinyağında tuz ve karabiber ile kızartırız. Zeytinyağı ve balzamiği salatayı karıştıracağımız kasede karıştırırız. hazırlarız. Tavuk ve gorgonzola haricindeki tüm malzemeyi iri doğrayarak karıştıracağımız büyük kasede karıştırırız. Tabağa önce yeşillikler, sonra gorgonzola parçaları ve en son tavuk göğüslerini en üste koyarak servis yaparız.

Afiyet olsun. :)