9 Mart 2013 Cumartesi

Beyaz Hindibalı Cacık...

1 pakette 3 adet çıkıyor beyaz hindiba. 1 tanesi 2 kişiye yetiyor. Ona göre hesaplayabilirsiniz.
Malzemeler:
1 adet (125 gr) beyaz hindiba
200 gr yoğurt
1 çay kaşığı tepeleme kuru nane
1 çimdik tuz

Hazırlanışı:
Hindibayı fotoğraftaki gibi ortadan ikiye bölüp sonra da onları yarım cm boyutlarında doğrarız. Zaten marul gibi olduğu için hemen dağılıyor. Üzerine yoğurt, tuz ve nane atarak kaselere servis yaparız. :)

Afiyet olsun.

Nomad Tarım ile Beyaz Hindiba workshopu...

Buz Devri çizgi filminde bilirsiniz dinozorlar kara hindiba diye soyu tükenen bir bitkiyi kavga ederek son kalan hindibayı yemeye çalışıyorlardı. Hindiba deyince aklıma ilk ve tek gelen fikir o idi. Orada çiçek gibi birşeydi. Tabi o film. Kara olanının nasıl birşey olduğunu bilmiyorum halen. :) Gerçekte onun beyazını Nomad Tarım'ın üretimi ile farkettim. Bugün EKS Mutfak'ta yaptığımız workshopta hindibayı tanıdım. Faydası çok, lezzeti marula benzeyen bir bitki. Belli bir süre tarlalarda özel bakımla kökleri oluşturulan, bir süre sonra ise kökleri su içinde mantar gibi karanlık oda ortamında yetiştirilen özel bir bitki. Ben lezzetini çok beğendim. Marul ve yeşillik çok sevdiğim için tadı hiçte uzak değil ve de bir çok yemeğe yakışıyor. Hatta gün sonunda dondurma ile birlikte reçelini bile yedik. :) Özellikle kırmızı et çok yakıştığını yaptığım tariflerden farkettim. O tarifleri de sizlerle paylaşacağım.
Olsada Yesek bloğunun sahibi arkadaşım Suzan ile :)

Sevgili Eyüp Kemal Sevinç ve blogger arkadaşlarımız

Zuhal hanım, Suzan hanım ve mutfak doktoru Nirvana hanım ile birlikte :)
Gün sonunda bize hindibayı anlatan Arman Badur, şeflerimiz ve blogger arkadaşlarımızdan oluşan hoş bir kare. :)

Ben hindiba bundan sonra benim hayatımda ve yemeklerimin mutlaka salata veya içerisinde yer alacak bir bitki. Öğrendiğim kadarı ile Migros veya Macro Center'larda satışta.

Bugün için Nomad Tarım Arman Badur ve Lalehan hanıma, güler yüzünü ve ilgisini esirgemeyen sevgili Eyüp Kemal Sevinç'e ve tüm ekibine çok teşekkür ederim. :)