29 Ocak 2014 Çarşamba

Ekşili..

Babaannem rahmetlikten bizlere kalan bir mirastır bu salata. Kendimi bildim bileli yapar ve yeriz. Özellikle patates kızartmasının yanında. Biz öyle küçükken ketçap - mayonez ile vs patates yemez bilmezdik. Mis gibi salatamız vardı. İçinde soğanı, maydanozu, sarımsağı ve baharatları ile eşsiz bir lezzet. Yediğimiz ekmeğin içine koyup üzerine patatesleri yeriz. Kim bizden öğrenip yaptı ise bağımlısı oldu. Mutlaka deneyin derim. :)
Malzemeler:
1 bağ maydanoz
5-6 dal taze sarımsak
1 büyük baş kuru soğan (varsa tazesi daha da iyi olur.)
1 tatlı kaşığı tepeleme pulbiber (ben isot kullandım)
2 çimdik limon tuzu


Hazırlanışı:
Maydanoz ayıklanıp yıkandıktan sonra ince ince kıyılır. Üzerine taze sarımsağı ve soğanı da yine ince doğrarız. Tüm doğradıklarımızı karıştırıp üzerine baharatlarını atarız. Belki diyeceksiniz neden limon değilde limon tuzu kullanıyorsun? Annem diyor ki; limon kullanırsan yeşillikler sulanır ve dibinde su çok olur yenmez. Kuru olması için limon tuzu kullanmalısın. :)

Afiyet olsun.