23 Kasım 2009 Pazartesi

Kuru köfte (Etsiz çiğköfte) / Urfa usulü...

kuru köfte, yagli kofte, sanliurfa kofte tarifi, yemek tarifi, bulgur yemegi
Yeni yaptım o nedenle bu fotoğrafı da ekledim. Bu da yeşillik eklenmiş hali. :)
cigkofte, yoresel yemekler, sanliurfa kuru kofte nasil yapilir?

Malzemeler:
1,5 su bardağı ince bulgur (köftelik)
1 büyük baş soğan
1 baş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
1.5 yemek kaşığı pulbiber
Tuz
Karabiber
Kimyon
Yenibahar
Tarçın
1 demet maydanoz
1 fincan zeytinyağı

Yapılışı:
Tüm malzemeler karıştırılarak azar azar su ele alınarak su ile yoğurulur. Iyice yoğurulan köfte tadına bakılır. Yaklaşık 15 - 20 dk yoğurulması gerekiyor. Maydanoz bir taraftan ince kıyılır. Yoğurulması biten köftenin üzerine maydanoz dökülür. Köfte karıştırılmadan tavada zeytinyağı ısıtılarak o da üzerine dökülür. Tüm malzemeler karıştırıldıktan sonra servis tabağına sıkım yapılarak servis yapılır. Yanına arzu edilirse resimde görüldüğü üzere -ki biz urfalıyız marul, kıvırcık, taze nane, turp, turşu ve içecek olarakta ayran ile yenir.

Afiyet olsun... :))

Annemin dipnotu: Bu tarifin aynısı yapılırken üzerine dökülen yağın içerisine cevizde konularak az kavurulduktan sonra içine konursa bu urfa usulü cevizli köfte olarak yenir...