1 Mart 2014 Cumartesi

Evde lahmacun yapımı...

Lahmacun salonlarındaki sıradan ve oralarda beklemekten rahatsız olmanın yanı sıra, istediğim vakit fırında lahmacun yapmanın keyfine bugün vardım çok şükür Amavivo Pizza Taşı'nın sayesinde. Malum evdeki fırınlarda pişirilmiyor. Yüksek sıcaklık ve taş fırın istiyor lahmacun pişirimi.
ev yapimi lahmacun, evde lahmacun nasil yapilir, lahmacun ev yapimi, lahmacun hamuru tairfi, pizza tasi, amavivo, ev lahmacunu, firinda lahmacun,

Lavantalı Kurabiye (Spiral Kurabiye)...

Yine Gülhan Kara'nın Chef İstanbul mutfağında öğrendiğim ve yaptığım bir tarifi sizlerle paylaşayım. Lavantanın kokusunu zannediyorum sevmeyen yok. Ama lavantanın içinde emin olun süper oluyor. Ben şaşırdım duyunca ama sonuç harika. Deneyin derim ben. :)
lavantali kurabiye, pratik kurabiye, kurabiye tarifi, kurabiye, mayalihamurisleri, tatlilar, degisik kurabiye tarifi, yemeksohbetleri
Malzemeler:
160 gr soğuk tereyağı veya margarin
250 gr un
50 gr toz şeker
50 gr krema

Lavantalı sos malzemeleri:
75 gr toz şeker
75 ml su
1 çay kaşığı lavanta
1 yemek kaşığı hindistan cevizi
1/2 limonun kabuğu (rendelenmiş)


Hazırlanışı:
Unu, şekeri, yağı ve kremayı tupperware sihirli miksim veya derin bir kaba koyarak yoğurun. Hamuru buzluğa koyup 30 dk kadar bekletin. Lavantalı sos için su, lavanta, şeker, hindistan cevizi ve rendelenmiş limon kabuğunu büyük bir kasede karıştırın. Hamuru 2 eşit parçaya bölün.
Tupperware sihirli merdane ile 3 mm kalınlıkta açın. Üzerine önceden hazırladığımız karışımı silikon fırça ile sürün.
Hamuru rulo yaparak fotoğraftaki gibi sarın.
1 cm kalınlığında dilimleyin. Tupperware silikon pişir ile yoksa pişirme kağıdı koyduğumuz tepsiye dizerek önceden ısıtılmış 200 C fırında 15-20 dk üzeri hafif kızarana kadar pişirin.

Afiyet olsun. :)