9 Haziran 2012 Cumartesi

Ovalı Konya Mutfağı / Blogger Etkinliği...



Geçtiğimiz çarşamba günü sevgili Mehmet Karahan'ın yönetiminde benim düzenlediğim Konya mutfağının eşsiz yemeklerinin yapıldığı Ovalı Konya Mutfağı'nda blogger toplantısında idim. Sefaköy yan yolda bulunan bu mekana girdiğimde çok samimi bir ortamla karşılaştım. 
Başlangıç olarak çiğ köfte, peynirden yapılan lezzeti muhteşem sündürme ve Amasya'nın çiçek bamyalarından yapılan BamyaÇorbası. :) Hangisin sevdin derseniz hepsini diyeceğim. Çünkü ayıramayacağım hepsinin kendine has bir lezzeti var.
Başlangıç olarak Sündürme, Çiğ Köfte ve Bamya Çorbası
Sündürme (Tulum peyniri fırında eritilmesi) Enfesti. :)


Fotoğrafta görülen etli ekmek 3 çeşit. Etli Ekmek, Bıçakarası Pide ( Kuşbaşı eti ile yapılır), Mevlana Pide ( Bıçakarası üzerine Tulum Peyniri serpilerek yapılan pide). En güzeli Mevlana idi. Tulum peyniri ile yapıldığı için hoştu. Ekmeği incecik ve kaliteli özel bir undan yapılıyormuş. Lezzeti tarif edilemez.

Sacarası tatlısı dondurma eşliğinde tadı hala damağımda. :)
Evimizde de tadabilmemiz için Yöresel Şarküteri reyonu oluşturmuşlar. Konya’dan özel olarak getirtikleri Türk Rokforu denilen Divle Peyniri, Tam Yağlı Tulum Peyniri, Konya Bez Tulum Peyniri, Konya Koyun Yoğurdu, Süzme Yoğurdu,  Ereğli ilçesinde yetişen  Beyaz Kiraz reçeli, Bozkır çifte kavrulmuş tahini, Hatay’ın Ceviz reçeli gibi lezzetlerimizi bulabilmemize imkan sağlıyor. Ayrıca günün her saati kahvaltı (branch) var. Ve de çocuklar için özel çocuk menüsü ve oyun salonu koymuşlar.

Sibel Hanım ve Filiz Hanım
Gönül Hanım ve Emel Hanım
Restaurant'ın 4 şubesi var. Farklı semtler de bu lezzetleri tatmaları için yeni şubelerde açılacakmış.

Ovalı Konya Mutfağı'nın Halkla İlişkiler Sorumlusu Arzu hanım bizimle tek tek ilgilendi. Ve de lezzetli Konya yemekleri hakkında ayrıntılı bilgiler verdi. :) Kendisine özel olarak teşekkür etmek isterim. Sevgili Mehmet Karahan ve Sosyal Medya Sorumlusu Erdem Uprak bey'e çok çok teşekkür ederim.

Katılan bloggerlar (fotoğraf sırasına göre):
www.eyvahyemekyandiocakbatti.blogspot.com
www.pembemutfakonlugu.blogspot.com
www.arenandfamily.blogspot.com
www.filizza.blogspot.com
www.evatolyesi.com
www.yemeksohbetleri.org (ben :)
www.porselendemlik.com
www.mutfaktakicadi.blogspot.com
Ve Arzu hanım :)