1 Ocak 2013 Salı

Külünçe / Bayatlamayan Urfa Çöreği

Çocukluğumdan bu yana en çok sevdiğim bir çörek türüdür külünçe. Aslen Urfa'lıyız. Babaannem küçükken bize gelir annemle beraber yaparlardı. Bildiğim kadarıyla Sadece Şanlıurfa'ya has bir lezzet. Komşu illerde yapılıyor mu hiç bilmiyorum / duymadım. Geleneksel lezzeti ''Külünçe''yi (Bir tür peksimet) ise evlerde özenle hazırlıyor. Uzun zaman bayatlamadığı için memlekette askere yolcu gidenlerin çantasına bolca konulan özel bir lezzet. Ramazan ayında özellikle yapıldığını çok iyi biliyorum. Çünkü çocukken oruç tuttuğumda sadece bu özel bir kokuya sahip çöreği yemek için iftarı sabırsızlıkla beklediğimi hatırlıyorum. :)) Halamdan aldım tarifini. Bayatlamadığı için çok yaparız. Bu nedenle çok geleceği için orantı yaparak ölçüyü azaltabilirsiniz. :) Buyrun tarifine...