9 Temmuz 2012 Pazartesi

Kızarmış Tavuk Biftek ve Patates Kızartması

Geçtiğimiz gün bir etkinlik çıkışı kuzenimle birlikte fast food ürün satan bir yemek firmasına girdik. Beni bilirsiniz fast food ürünler yemekten pek hoşlanmıyorum. Sağolsun dayıoğlu aldı menü vs. Öyle böyle yedim. Düşündüm bunu evde yapmak hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı olacaktı. Ben hiç yemiyorum çünkü. Bu konuda ciddi prensiplerim var. Eminim bir çoğunuz yapıyorsunuzdur bu tarz yemekler. Kendimce yorum katarak sizlerle paylaşmak istedim. :)
Malzemeler: (Kişi başı)
1 Keskinoğlu tavuk biftek
1 büyük boy patates
2-3 adet sivri biber
1/2 baş kuru soğan
Kızartmak için sıvı yağ
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı isot
Tuz
Kekik

Yapılışı:
Patatesleri ince ince doğrayıp suda bırakırız. Öte yandan tavuk parçalarını baharatlayıp yağlarız. Yapışmaz tavada tavukları yağsız bir şekilde önce kısık ateşte pişiririz. Yalnız kuru olmasın diye tava kızmadan atmayın. Kızartma tenceresinde sıvı yağ iyice ısındıktan ve içine bir çimdik tuz attıktan sonra patatesleri atarak kızartırız. Tavuklar ve patatesler kızardıktan sonra servis tabağına alırız. Biberleri de az bir şey pişirdikten sonra tabağa doğranmış soğanlarla birlikte koyarak servis yaparız. İsteğe göre mayonez ve ketçap ile yenebilir. Ama ben tavsiye etmiyorum. Bir de ben yanına kola, meyva suyu vs yerine ayran veya şalgam içiyorum. Fotoğrafta şalgamı tercih etmiştim. Tercih sizin.

Afiyet olsun. :)

8 yorum :

  1. Tabak çok iştah açıcı, harika görünüyor. Ellerinize sağlık,sevgiler!

    YanıtlaSil
  2. Canım şimdi işten geldim karnımda öyle çok aç ki.İnan canım çok istedi .Ellerine sağlık olsun sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oy oy canım yaa kıyamam. Özlemişim valla seni. Bu aralar internet problemim var. En yakın zamanda aktif görüşeceğiz inşaallah. Çok öpüyorum. :)

      Sil
  3. kolay gelsin başarı ve sağlık dileklerimle

    YanıtlaSil

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.