3 Şubat 2017 Cuma

Yapma...

Biz ailecek israfın günahından çok korkarız. Tüm yemeklerimiz artınca onu mutlaka aynı formda veya başka bir hale getirerek mutlaka tüketiriz. Rabbim israf edenlerden eylemesin bizleri.. Şimdi ismi değişik ama lezzeti çok güzel bir tarif vereceğim sizlere. Sanırım evinde mercimekli köfte pişirmeyen yoktur. Biraz malum bereketli oluyor. Ve çoğunlukla artıyor köfteler. Rahmetlik anneannem mercimekli köfte artınca bu tarifi yapardı. Biz ondan biliriz. Başka yörelerde yapılıyorda olabilir. Bilemiyorum. Bizim yöremizde aya köftesi diye bilinen köfte gibi yaparız ama bu biraz farklı bir tad oluyor. Aya köftesinin tarifine ulaşmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz. Mercimekli köfte tarifine de ulaşmak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz. Çok basit aslında. Buyrun tarifine :)
Malzemeler:
Yaklaşık bir yemek tabağı tepeleme mercimekli köfte (yapılışı için tık)
2-3 yemek kaşığı un
Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı:
Önceden zaten yoğurulmuş artmış mercimekli köfteyi bir yoğurma kabına alıp içine un ekleyip az su ile iyice karışması için yoğurun. Sonra bir ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizi ıslatarak yuvarlak top haline getirip sonra elimizi el çırpar gibi çapraz bir halde birbirine vurarak yuvarlak ve yassı bir hale getirin. Hepsini yaptıktan sonra kızartmak için tencerede yağı kızdırın ve yaptıklarınızı içine atıp kızarana kadar tutup çıkarın... Biz ekstra malzeme koymuyoruz. Çünkü köftemiz oldukça harcı bol ve baharatlarını yoğun oluyor. Arzu ederseniz tadını artırmak için ekstradan pulbiber veya çok az kıyma ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun. :)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.