22 Mayıs 2017 Pazartesi

Bezelye ve Naneli Risotto...

Pilavı sevmeyen yok sanıyorum. Hele ki çocuklar. Sanırım birçok anne çocuklarına sebze yedirmekte zorlanıyor. Ben çocukten top diye diye severek tüketirdim bezelyeyi. Maalesef şimdiki çağdaki çocukları kandırmak bizlerden daha zor. Rabbim tüm hanımların işlerini kolay getirsin...

Geçtiğimiz ay Cook Mutfağı blogger etkinliğinde deneyimlediğim bir tarifi sizlerle paylaşmak istiyorum. Biz çocukken yerdik dedik ama annem normal bezelyeli pilav yapardı. Risottolusunu deneyimlemek yemek tariflerime bir yenisini daha eklememe sebep oldu. Severek tüketeceğinizden eminim.

Malzemeler:
200 gr pirinç (Arborio)
1/2 adet kuru soğan (brunoise)
1 litre tavuk suyu
50 gr (yarım su bardağı) haşlanmış bezelye
100 ml elma sirkesi
1 gr safran
30 gr parmesan peyniri (rende)
4-5 dal taze nane
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Hazırlanışı:
Zeytinyağını bir tencerenin içine koyup ısıtın. Soğanı küp küp ince doğrayın. Soğanları ısınmış zeytinyağına ekleyip ve sürekli karıştırın. Pembeleşmeden pirinci ekleyin. Pirinç şeffaflaşınca elma sirkesini ekleyin ve çektirin. Kepçe ile sıcak tavuk suyundan ekleyin ve sürekli karıştırın. Her kepçe tavuk suyu eklediğinizde çektirene kadar bekleyin ve çekince yine ekleyin. Risotto kremamsı bir kıvama gelip, pirinçlerde pişmiş ama hala biraz sert kaldığında risottoyu ateşten alın. Üzerine tereyağı ekleyin ve hızlı bir şekilde karıştırın. Parmesan peynirini, ince kıydığımız naneyi ve bezelyeyi ekleyip karıştırın. Üzerine tuzunu, karabiberini ekleyip ve tabağa koyup servis yapın.

Afiyet olsun.

2 yorum :

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.