9 Eylül 2013 Pazartesi

Fairy, Türkiye'nin köfte haritasını çıkardı!

Ramazan ayı içerisinde Fairy'nin bir etkinlik daveti aldım. Bu etkinlik Fairy ile Türkiye'nin köfteleri ile ilgili bir kitap tanıtımıydı. Köfte denince aklımıza belki birçok çeşit köfte geliyor. Tekirdağ köftesinden, Akçaabat köftesine, Adana kebabından, Urfa kebabına kadar tüm çeşitler köfte sınıfının içinde.
“Mutlu Mutfaklar” fikri ile yola çıkan mutlu sofraların en zorlu bulaşıklarını temizleyen Fairy, leziz yemek tarifleri ve mutfak sırlarını tüketicilerle paylaşmaya devam ediyor.  Fairy bu kez  de Osman Serim ile birlikte bir kısmı anonim bir kısmı yöresel özellikler taşıyan Türkiye’nin 7 bölgesine ait 50’ye yakın köfte tarifini “Türkiye’nin Köfteleri” kitabında buluşturdu.
Dünyanın önde gelen mutfakları arasında yer alan Türk mutfağının en geniş kategorilerinden  birini şüphesiz köfteler oluşturuyor.

Bu kitabı derleyen Sn. Osman Serim beyefendi blog yazarlarına Türkiye'nin köftelerini düzenleyip kitap haline getirmesini bizlere anlattı. Gerçekten de ne kadar çok köfte çeşidimiz olduğunu bu blog etkinliğinde daha iyi anladım. :)
Genelde yapımı kolay malzemesi makul fiyatlı, üstelik çok lezzetli bir yemek kategorisi oluşturan köfteler hem evde hem dışarıda 7’de  70’e herkesin en sevdiği günlük yemekler arasında yer alıyor.
 
Bu yemek oldukça keyifli bir mekân olan Rumeli Hisarı'ndaki Rumeli Hisar Restaurant'daydı. Boğazın bir yanında olan bu yer çok şıktı. :)
 Sevgili blog yazarı dostlarım ve Özlem hanımın eşliğindeki güzel bir kare. :)

4 yorum :

  1. O köfte kitabını istiyorummmm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hoş bir kitap canım. Belki gönderirler sana da. :)

      Sil
  2. Merhaba Yağmurcum,
    Çok güzel bir etkinlik olmuş.....:)) Gerçekten lezzetli köfte tariflerinin olduğu o kitaptan ben de istiyorummmm.....:))
    Sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Ramazan gününde hoş bir iftar oldu. Mekan ve ortam süperdi. Kitabın nasıl hediye edildiği konusunda bir fikrim yok. Belki satılsaydı alırdık. :) Sevgiler canım. Çok sağol.

      Sil

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.