19 Haziran 2010 Cumartesi

İçli Köfte (Şanlıurfa yöresinden)...


Malzemeler:
İçi için:
1/2 kg kıyma
150 gr ceviz
1/2 kg soğan
Karabiber
Pulbiber
Tuz

Dışı için:
1/2 kg Bulgur
1 çay bardağı kırma (yarma)
1 çay bardağı irmik
1 yumurta
Karabiber
Pulbiber
Tuz








Yapılışı:
Kıymayı biraz kavuralım. Ama kurumaması gerekiyor. Yani az kavurulacak. Birazda tuz atılarak karıştırılıp yağı süzülerek bir kenarda soğumaya bırakılır. Yağı süzülmüş et ayrı bir kaba alınır. Doğranmış soğanlar kalan yağ ile beraber kavrulur. Yağ az gelirse biraz çiçek yağı eklenir. Sararana kadar kavrulduktan sonra yine yağından süzülerek et ile karıştırılır. Cevizler el ile parçalanarak harcın içine atılır. Yiyebileceğiniz kıvama göre pulbiber, karabiber ve tuz atılır. Bir kenarda soğumaya bırakılır. (Ben balkona koyuyorum... :))

Bulgur, irmik ve kırma su ile ıslatılır. (Sıcak olmayacak.) İçine pulbiber, karabiber ve tuz atılır. 1 saat kadar bekletilir. Kıvamı biraz sert olmalı. İçine yumurtayı kırınca kıvam yumuşar. Bir kaba el batırmak için su konulur. Daha sonra yumurta büyüklüğünde bir parça alınarak yuvarlanır. Bulgur el ayasının içine oturtularak işaret parmağının yardımıyla açılır. Derin bir tencerede bol sıvı yağ içine yavaşça bırakılıp kızarıncaya kadar pişirilir. Kevgir yardımıyla tepsiye konur. Sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun.

9 yorum :

  1. http.belguzaranne.blogspot.com25 Haziran 2010 13:24

    merhaba hayırlı cumalariçli köfte yemeye gelıyorum sevgıler

    YanıtlaSil
  2. Hocam ellerinize sağlık harikasınız. Bir yer açın da gelip ellerinizden yiyelim bunları :) Biz beceremeyiz şimdi.

    YanıtlaSil
  3. Hakan bey yorumunuz için teşekkür ederim. Şimdilik bu şekilde iyi. Bir mekan açmak zor iş. Malum aktif olduğum bir işim var zaten. :) Yine de teşekkür ederim. Yine beklerim siteme.

    YanıtlaSil
  4. Takipçinizim :)

    YanıtlaSil
  5. Çok güzelll ellerinize sağlık arada bende yapıyorum ama sizinki gibi şekil veremiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz yapa yapa el alışkanlığı kazanıyor. Bozmak güzel yapmanın başlangıcı. :) Yorum için teşekkürler.

      Sil
  6. Ooo en zor , ama en leziz yemekleri yapıyorsun. Yazık bize. Sırayla gelirsin artık yaparsın bize arkadaşım. Ellerine sağlık.
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Gelirim tabi. Çok sağol. :)

      Sil

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.