28 Ekim 2012 Pazar

El Yapımı Fettuccine (Kremalı Yaban Mantar Sos ile)

Ben bu tarifi MSA Mutfak Sanatları Akademisi'nde bir etkinlikte sevgili Hakan Şefin katkıları ile hazırlamıştım. Ben çok sevdim. Tarifini merak edenlere eğitimci şefin tarifi ile sizlerle paylaşmak istedim. :) Eğer hamur açma makinanız yoksa onun yerine bu hamuru becerebildiğiniz kadar bıçak yardımı ile yapabilirsiniz.
Malzemeler: (2 kişilik)
Hamuru için:
200 gr un
2 adet yumurta
Bir tutam tuz
Zeytinyağı

Sos için:
1/2 adet soğan
2 diş sarımsak
100 gr kültür mantarı
100 gr kestane mantarı
100 gr krema
2-3 dal taze fesleğen
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
 Yapılışı:
• Hamuru için tüm malzemeyi karıştırırız ve bir kapta pürüzsüz kıvama gelene kadar yoğururuz. Streç filme sararak buzdolabında 30 dk bekletiriz. Makarna açma makinesinde açarız. İstenilen incelikte yapabilirsiniz. Fakat resimde gösterilen şekilde esas kalınlığı imiş. :) Bir tencereye su koyarız. Su kaynadığında içine atarak pişene kadar haşlarız.
• Sosu için ise soğan ve sarımsağı küçük küp şeklinde doğrarız. Bir tavaya az zeytinyağı koyarak soteleriz. Mantarları jülyen kesim şekli ile ince dilimleriz ve tavaya soğanların üzerine ekleriz. Kremayı ve taze fesleğeni ilave ederiz. Tuz ve karabiber ekleriz.
• Haşladığımız makarnanın üzerine ekleyerek sıcak servis yaparız. :)

Afiyet olsun.

1 yorum :

  1. Harika, benim gittiğim workshopta da azıcık hamura sirke koyuluyordu.O kadar çok bu hamuru kullanıyorum ki anlatamam Yağmur'cum.Eline sağlık.

    YanıtlaSil

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.