1 Kasım 2013 Cuma

Muhammara

Muhammarayı çok duymuş fakat hiç yememiştim. Geçtiğimiz günlerde bir etkinlikte sevgili şeflerimle birlikte bunu deneyimleyip tatma imkanı buldum. Oldukça farklı ve yöresel bir lezzet. Denemenizi tavsiye ederim. :)
muhammara, muhammara nasıl yapılır, yöresel yemekler, yoreselyemekler,
Malzemeler:
4 adet ekmek (mikserde iyice çekilmiş)

4 yemek kaşığı paprika acı biber sosu
2 su bardağı ceviz içi
1 fincan kırmızı toz biber
1 tatlı kaşığı nar ekşisi (veya limon suyu ve şeker)
2 adet sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
Kimyon
Tuz

Hazırlanışı:
Cevizleri 2 saat kadar suda bekletiriz. Sudan çıkarıp iri parçalara bölün. Karışımı yapacağımız kabın içine toz haline getirilmiş ekmeği, cevizi, iyice kıydığımız sarimsağı ve tüm baharatları atın. Nar ekşisini de ekleyip üzerine kıvamını nasıl seviyorsanız zeytinyağını karıştırın. Streç filmle streçleyip dolaba koyarız. 1 saat kadar kaldıktan sonra iri fındık büyüklüğünde yuvarlayıp servis edin.

Afiyet olsun. :)

4 yorum :

  1. ellerinize sağlık benim bildiğim muhammaradan farklı bir tarif bu, Gaziantep,Kilis taraflarında yapıldığı şekli biliyorum ben de:)
    bunu da deneyeceğim teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hatice hanım yorum için çok teşekkür ederim. Ben hiç bilmiyordum. Şeflerin verdiği tarif bu. Farklı tarifini de merak ettim. Benim damak lezzetime pek uymadı bu tarif ama herseyi beğenmediğimden olabilir diye düşünmüştüm. Sevgiler... ;)

      Sil
  2. sunum çok güzel ve değişik.ellerine sağlık arkadaşım.sevgiler.

    YanıtlaSil

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.