13 Eylül 2014 Cumartesi

Pastırmalı, pesto soslu mozeralla peyniri...

Namet etkinliğine gittiğimde deneyimlediğim bu özel lezzetin tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum. Ben çok sevdim. Mozarella peynirine pastırma çok yakıştı. Mutlaka deneyin çok seveceksiniz. :)
pesto sos tarifi

Malzemeler:
2 adet suda mozzarella peyniri
65 gr çemensiz Namet pastırma
4 dal taze fesleğen
Az tuz
Az karabiber
Zeytinyağı

Pesto sos için:
50 gr taze fesleğen
5-6 dal maydanoz
50 gr dolmalık fıstık
50 gr toz parmesan peyniri
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı:
Önce pesto sosunu hazırlayın.
Tüm malzemeleri rondodan geçirin. Mozzarella peynirlerini 4'e bölün. Fesleğen, zeytinyağı, tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Pastırma dilimleri ile peynirleri fotoğraftaki gibi sarın. İsteğe göre tavada çok hafif kızartılabilir.
Pesto sosu istediğiniz gibi soslayarak servis edin.

2 yorum :

  1. Mozarella peynirini cok severim, her türlü sunum yakisir, domatesle zeytinyagli feslegen ve balsamik sos ta cok güzel olur, ellerine saglik

    YanıtlaSil
  2. sunumu ne kadar şık olmus ellerıne sağlık

    YanıtlaSil

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.