24 Aralık 2014 Çarşamba

Kamkat (Kumkuat) Reçeli...

Verita markası tropikal meyveleri Türkiye'ye getiren bir marka. Geçtiğimiz günlerde etkinliğe davet ettiler. Daha yazısını yazamadım ama meyvesini hemen bir reçel yapıp sizinle paylaşmak istedim. Açıkçası diğer meyvelerini tükettim. Kumkuatları reçel yapanları çok işitmiştim. Mutlaka ben de yapmalıydım. Ve sonuç. Çok güzel oldu. Eğer turunç reçelini seviyorsanız turunçların en kalitelisi olan kamkatın reçeline bayılacaksınız.  :) Tarife geçmeden önce kısaca tarif etmek gerekirse kamkat ne kadarsa öteki malzemeleri de o kadar kullanacaksınız.

Malzemeler:
250 gr kamkat
5-6 yemek kaşığı toz şeker
Üzerini geçecek kadar su
1/2 limon

Hazırlanışı:

Kamkatları üzerini geçecek kadar su ekleyip kaynamaya bırakın. Yaklaşık 15 dk civarı haşlayıp suyunu dökün. Bunu yapmamızın sebebi acı suyunu çıkarmak için.
Sudan çıkardığımız kamkatları biraz soğuduktan sonra ikiye bölün. Sonra toz şekeri ve 1/2 çay bardağı su ekleyip ocağa yakın.
Şeker eridikten sonra üzerine limonu sıkın ve reçel kıvamı alana kadar kaynatın. Biraz katılaştıktan sonra ocağı kapatın ve soğumaya bırakın.

Afiyet olsun.

4 yorum :

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.