29 Ekim 2016 Cumartesi

Cook ile yiyeceklerinizi çöpe atmaktan kurtulun...

Cook'tan yiyeceklerinize 3 kat uzun tazelik... sloganıyla yaptığımız workshopta Meksika mutfağına ait yemekler için bir araya geldik. İşten çıkıp koşa koşa yetiştiğim bu workshop çok eğlenceli ve iyi bir deneyim oldu benim için... Bu enfes yemekleri ara ara sizinle paylaşacağım. :)
MSA Mutfak sanatları akademisi şeflerinden Müge Koçak hanımefendinin eşliğinde Cook ürünlerini bir bir kullanıp mutfağımızda sağladığı kolaylıkları öğrendim ve tanıtım videosuyla birlikte Cook ürünlerinin oluşumunu izledim. Harika bir akşamdı. Şimdi sizlere Cook ile ilgili öğrendiğim bilgileri aktarayım...
 
 
 
 
 
Sebze ve meyveler canlı yaşayan organizmalardır. Yetiştirildikleri yerden koparıldıktan sonra her ne kadar topraktan çeşitli besin maddelerinin alınışı sona ermişse de canlı kalmaya devam ederler. Canlılığın en önemli belirtisi ise bunların oksijen alıp karbondioksit vermeleridir. COOK Sebze ve Meyve Torbası üzerinde bulunan hava kesecikleri sayesinde kısa sürede tüketilecek meyve, sebze, yeşillikler ve tüm baharatların ihtiyacı kadar oksijen alıp vermeye devam ederler ve bu sayede 3 kat uzun süreli tazelik sağlarsınız. Aynı zamanda torba içerisindeki tüm gıdaların koku, tat ve vitaminleri korunur. Açılıp kapanabilen kilit mekanizması sayesinde torbayı boşaltmak ve doldurmak çok kolay ve güvenlidir. Kullandıktan sonra yıkayarak tekrar tekrar kullanılabiliyor. Tabi uzun süre gıdalarımızı saklamak için en iyisi derin dondurucu ama kısa vadede iyi bir koruyucu olarak görev yapıyor. Şiddetle tavsiye ediyorum. :)
Ayrıca pişirme kağıdı, yanmaz fırın torbası, streç film ve buz torbası neredeyse sürekli elimin altında. Özellikle buz torbasını kışın kemik ve et suyu gibi sıvı yiyecekleri dondurup ufak ufak tüketmek için kullanıyorum. Tavsiye ederim. :)

Sevgili hanıma bu özel güne daveti için Mahiye hanıma ve Cook ekibine, ev sahipliği için MSA ve Müge Koçak şefime çok teşekkür ederim. :)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.