29 Ekim 2016 Cumartesi

Cheddar ve Sebzeli Nachos...

Meksika yemekleri için Cook workshopuna davet edildiğimde açıkçası korkmuştum. Damak tadıma uygun olmayan yemekleri yapıp yeme korkusundan... Ama sanırım en çok damak zevkime uyan bir workshop oldu. Resmen bu cipsleri löp löp attım mideye. Öyle böyle değil, şiddetle tavsiye ederim...
Buyrun tarifine.

Malzemeler:
20 adet tortilla cips (büyük marketlerde bulabilirsiniz.)
50 gr Meksika fasülyesi (konserve)
100 gr cheddar peynir
50 gr tane mısır
30 gr siyah dilim zeytin
1 adet kırmızı biber (kapya)
1 adet yeşil dolmalık biber
50 gr jalepone biber turşusu
1 adet sarı biber
2 diş sarımsak
5 gr fajita baharatı
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı
Cook pişirme kağıdı (fırında pişirmek için tepsiye konulacak.)

Hazırlanışı:
Sarımsakları ince kıyın. Yeşil, kırmızı ve yeşil biberleri jülyen doğrayın.
Az zeytinyağı koyun bir tavada biberleri ve sarımsağı soteleyin.
Siyah zeytin ve mısırı ekleyin. Üzerine Meksika fasülyesi, jalepone biber ve karışık baharatı ekleyin. Tuz ve karabiber ile damak tadınıza uygun lezzetlendirin.
Tortilla cipslerin üzerine bu karışımdan koyun ve en üstüne cheddar peynir koyup fırında peynir eriyene kadar pişirin.

Afiyet olsun. :)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.