1 Eylül 2011 Perşembe

Bezelye yemeği...


Küçükken anneme yapması için yalvardığım bir yemekti bu. Çünkü küçük küçük topları ağzında yumuşacık patlatabiliyordum. :)) Şimdi tarifini yayınlamak istedim.


Malzemeler:
500 gr bezelye
1 orta boy patates (patatesleriniz küçük ise 2 adet)
500 gr domates (ben bol seviyorum :)
Sıvıyağ
1 tane soğan
1 adet havuç (varsa)

Hazırlanışı:
Soğanı doğrayın ve tencereye sıvı yağ koyarak soğanları kavurun. Küp küp doğradığınız patatesleri ilave edin. Eğer havuçlu yapacaksanız havucuda bu esnada ilave edin. Patatesleri 3-4 dakika kavurun. Yıkadığınız bezelyeleri patateslerin üzerine ilave edin. derince bir kapta 2 yemek kaşığı salçayı 1-2 su bardağı sıcak suda ezin ve tencereye ilave edin. Bezelyeler ile aynı hizada olacak kadar sıcak su ilave edin ve kaynadıktan sonra altını kısarak, tuzunu ilave edin. Yemeğin kapağını kaparak pişirin.

Afiyet olsun. :)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.