4 Temmuz 2014 Cuma

Ev Yapımı "Cevizli Kadayıf"

Benim soyum babadan yana kaç göbek geride bile hep kadayıfçı imiş... Dedem ve babam iyi bilirlerdi. Bende onlardan öğrenebildiğim kadarı ile tarifimi sizlerle paylaşmak istedim. :) Oldukça nefis ve çıtır bir tarif. Biraz dikkatle misafirlerinize gururla sunabileceğiniz cevizli kadayıfınız hazır.
Malzemeler:
Şerbeti için:
3,5 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
Çeyrek limon

Kadayıf hamuru için:
400 gr taze tel kadayıf
100 gr tereyağı
150 gr ceviz içi

Yapılışı:
• Şerbeti için malzemeleri ocağa koyup kaynamaya bırakırız. 5-6 dakika kaynadıktan sonra kaşıkla damlata damlata son damlaya kadar bekleriz. Eğer düşen damlalar hafif sünüyorsa şerbet olmuş demektir. Hemen ocağı kapatırız.

• Kadayıf için tereyağını pişireceğimiz tepsiye elimizle her tarafına eşit gelecek şekilde süreriz. Sonra kadayıf hamurunu kesme tahtasında ince ince doğrarız. Öncelikle aldığımız kadayıf hamuru taze olmalı. Yoksa istenilen sonucu alamayız.
• Cevizleri yarıya bölüp her bir yarısını tepsine eşit aralıklarda dizeriz.
• Üzerine hamurları tepsiye yayarak eşit gelecek şekilde dağıtırız.
İki elimizi birleştirip hamuru bastırırız. İyice bastıralım ki dağılmasın. Bu işlem çok önemli.

• Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiririz.
• Daha sonra tepsinin aynı büyüklüğünde bir tepsi alıp fırından çıkardığımız tepsinin üzerine kapatırız. Dağılmasına izin vermeden bir çırpıda tepsiyi ters çevirip pişirdiğimiz aynı tepsiye tekrar koyarız. O yüzününde iyice kızarması gerekiyor çünkü… Sonra şerbeti fırından çıkardığımız tepsiye döküp 5 dk bekleyip şekeri çektikten sonra istediğimiz şekilde keserek sıcak servis yaparız.

Afiyet olsun. :)

6 yorum :

  1. Yağmur Hanım cım nefis görünüyor ellerine sağlık. Hayırlı Ramazanlar.

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık Yağmurcum
    Bende çok severim annem çok yapar

    YanıtlaSil
  3. yagmur hanimcim kadayif cok severim neguzel pratik anlatmissiniz tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :) Ziyaretiniz için de mutlu oldum, sağolun.

      Sil

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.