27 Temmuz 2014 Pazar

Kazan Kebabı...

tencereyemekleri, yoreselyemekler, etyemekleri, kazan kebabi, yoresel kebaplar, sanliurfa yoresi yemekleri, yoresel kebaplar, tencere kebabi
Servis: Bernardo

Kazan kebabı bizim yörenin enfes yemeklerinden. Yapılışı çok hızlı ama lezzeti bir o kadar nefis bir yemek. Tavsiye ederim.

Malzemeler:
1 kg küçük boy patlıcan
1/2 kg orta boy domates
3-4 baş kuru soğan
1/2 kg dana döş kıyma
2-3 adet yeşil biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı domates salçası (İsteğe göre)
2 su bardağı su

Hazırlanışı:
Patlıcanı yıkayın. Başını koparmayın. Göbek kısmından 3 yerden kesin. Soğanları soyun ve ortadan ikiye yarık açın. Domatesleri de yıkayıp yine küçükse ortadan büyük boy ise 2 yerinden yarıya kadar kesin. İç harcı için 1 baş kuru soğan, yeşil biberleri ve 2 tane domatesi ince doğrayın. Kıymanın içine katın. Üzerine tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
tencereyemekleri, yoreselyemekler, etyemekleri, kazan kebabi, yoresel kebaplar, sanliurfa yoresi yemekleri, yoresel kebaplar, tencere kebabi
Patlıcanları tek tek içini elimizle doldururuz. Domatesleri ve soğanların arasını doldurun ve pişireceğimiz kabın içine yerleştirin. Üzerine 2 su bardağı su ekleyip eğer salça koyacaksanız suda salçayı eritip hızlı ateşe koyun. Kaynar kaynamaz en kısık ateşe alıp 1,5 saat kadar pişirin.

Annem tarifi yazarken mutlaka yaz "Yanına yeşil biber mutlaka yesinler." dedi. :)

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.