25 Ekim 2014 Cumartesi

Tarsus Lahmacunu...

yoresel yemekler, yemeksohbetleri, food blog, yoreselyemekler, tarsus lahmacunu, lahmacun, pratik lahmacun, evde lahmacun nasil yapilir, dogu yemekleri, güneydoğu yemekleri, urfa yemekleri, yoresel lezzetler, şanlıurfa lahmacunu
Geçenlerde dayımlar bize geldi. Kendisi Mersin'de oturuyor. Sana Tarsus lahmacunu öğreteceğim dedi. Orada öyle yapılıyormuş. Ben de nasıl dedi ise öyle yaptım. Tabaktaki sunum bakımından çok şık, ayrıca da çok lezzetli oldu. :)


Malzemeler:
1 kg kuzu boşluk kıyma
3 büyük boy kuru soğan
1 baş sarımsak
1 bağ maydanoz
2 tane domates
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı tuz
3 yemek kaşığı pulbiber

Hamuru için:
1 kg tam buğday unu
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı toz şeker
Su

Yapılışı:
• Hamur malzemelerini un, şeker, tuz ve de en son suyu ekleyip kenarlarından toplayarak yoğurun. Alabildiğine su eklemek gerekiyor. Yumuşak bir kıvam olacak. Hamuru dinlemeye bırakın. Sonra küçük boy tabak büyüklüğünde yani yaklaşık bardak aldının 1,5 katı kadar yeterli açacağız. 
• Bir kaba önce eti koyun. Soğanları ve maydanozu ince kıyıp üzerine ekleyin. Biraz domatesleri iri doğramışım siz daha küçük doğrayın. :) Geriye kalan tüm malzemeleri de ekleyip bir güzel karıştırın.
• Hamuru ceviz kadar bezeler haline getirin. Tezgaha un sererek hamurlardan birini alıp elimizle yuvarlayın ve tezgaha yerleştirip bastırın. Merdane veya oklava yardımıyla yuvarlak lahmacun boyutlarında incecik açın. Üzerine yaklaşık bir yemek kaşığı büyüklüğünde kıyma karışımından alıp elinizi ıslatarak eti kenarlarından 1 cm kalacak şekilde yayın.
• Isınmış fırındaki pizza taşının üzerine servis tahtasıyla koyarak pişirin. Veya fırın kağıdı sererek tepsiye üzerine koyun. Yalnız fırın çok sıcak olacak çünkü et ve hamurun pişmesi ve kurumaması için sıcak bir fırın gerekiyor.
• Pişirdikten sonra yanına limon ve ayran ile tüketebilirsiniz. :)

Afiyet olsun.

4 yorum :

Ziyaretiniz ve yorumunuz için teşekkür ederim. Yine beklerim.