18 Mart 2012 Pazar

Şık Bir Mekân Pinhan Restaurant etkinliği...

Sevgili arkadaşımız Rukiye Sevilay Taşçı'nın daveti ile bilgilendiğim bu etkinliğe değişik insanlar tanıyıp kaynaşmak ve restaurant hakkında bilgi sahibi olmak için gittim... 1 saat erken gitmişim facebooktaki paylaşımda yazan saat yanlışlığı nedeniyle... :))
İçerideki atmosfer, mekanın genişliği, garsonların temizliği ve ilgisi ilk dikkatimi çeken özelliklerden oldu. Rukiye hanım ve organizasyondan sorumlu olan hanımın eşliğinde Pinhan'ı gezme imkanı bulduk. Giriş katında, kafe ve pastane olarak hizmet veren Tu’me Cafe&Patisserie var. İkinci kat, Anadolu Mutfağı’nın geleneksel lezzetlerini sunan Patile’ye ayrılmış. Üçüncü katta yer alan Fua, dekorasyonu ile beş yıldızlı otelleri aratmayan bir deniz ürünleri restoranı. Sakre olarak adlandırılan teras katı ise, Marmara Denizi’nin en güzel manzaralarından birine sahip. Eşsiz Alakart menüsünün yanı sıra Açık büfe olarak hafta içi; sabah köy kahvaltısı, öğlen açık büfe, ikindi çayı ve Pazar günleri Brunch mevcut. Girişteki cafe'si çok ferahtı. Bostancı Küçükyalı Sahili’nde şık bir restaurant. Enfes yemekleri, kaliteli servisi, güler yüzlü çalışanları, zarif dekorasyonu ve muhteşem manzarasıyla hayata lezzet ve keyif katmak üzere tasarlanmış seçkin bir mekân.
Aynı katta olan çocuk odası oldukça dikkatimi çekti. Alışveriş merkezlerinde ya da büyük komplekslerde görmeye alıştığım bu çocuk odasının öğretmen eşliğinde olması olaya ne kadarda ince bir bakışla yaklaştıklarını gördüm.
Hemen üst kata çıktığımızda ise geniş aralıklarla dizilmiş masaların dışında hemen sağ tarafta açık büfe yemekleri gördüm. Özellikle büyük ölçüde Türk Mutfağı ve Osmanlı Yemeklerine önem verilmesi genel mutfak anlayışıma çok uydu.



Pinhan Restaurant'ın çok güzel bir manzarası var. Marmara Denizi'nin çok farklı bir açıdan görünüşü gibi. Muhteşem...
Nişan, kına ve düğün için oldukça fazla sayıda salonları var. Hepsini teker teker gezdik. Oldukça ilgimi çektiği alanlardı bunlar benim için. :) 250’den 500 kişiye kadar çeşitli kapasitedeki mekanları tek çatı altında toplayan konsepti, VIP salonları kablosuz internet bağlantısı, kütüphanesi, çocuk odası ve ibadethanesiyle eksiksiz, konaklaması olmayan otel gibi. :)

  Pinhan Restaurant'ın yaz için çok mühim olan kocaman bir terası var.


 İkramları için ayrıca çok teşekkür ederim...
Pinhan Restaurant'ın yetkilisi ile görüştüğümüzde yemeklerin yapılışı ve ne tarz yemekler yapıldığı konusunda bilgi aldık. Çünkü yemeklerin pişirilme tarzı ve içine konulması ihtimal katkı maddelerinin konulmaması oldukça etkileyici. Günümüzde kanserin sık sık rastlanan grip gibi çoğalmasının en büyük nedenlerinden biri de gıdalar. Yani yemeklerde kullanılan katkı maddeleri. E diye başlayıp bizim hayatımızı mahvetmeye yönelik tatlandırıcılar kesinlikle kullanılmıyormuş. Malumunuz pastane ürünlerinde sık sık kullanılıyor. Bu maddelerinde çok çok az kullanıldığını ve genellikle ev mutfağı tarzında yemek pişirildiğini öğrendim.

Son söz olarak en sıklıkla et ürünlerinde kullanılan bir etken maddeden bahsetmek istiyorum:

Peki MSG nedir?
MSG( Monosodium Glutamate) bir amino asit olan Glutamic Acid’in glutamat tuzudur. Tuz, zıt yükler tarafından tutulan bir molekülün kimyasal adıdır. Temelde, bir (mono) sodyum atomu amino asit glutamata bağlıdır.

Neden MSG kullanılıyor?
MSG’nin kendine has bir tadı yoktur. Tad alma duygusunu harekete geçirerek yiyeceğin daha lezzetli olmasına katkıda bulunur. Katkı olarak, Asya mutfağına,, konserve sebzelere, çorbalara, işlenmiş gıdalara konulur. Görünüşü tuz ve şekere benzer. Beyaz kristal haldedir. Neden MSG’nin tercih edildiği hala belirsizdir. Bazı üreticiler yalnızca tat arttırıcı olarak koyduklarını söylerken kimi tüketiciler MSG’nin alışkanlık yaptığına ve bu sebeple üreticilerin kullanmaya yöneldiğine inanıyorlar. Bir diğer çalışma sonucu da MSG’nin alışkanlık yaptığını iddia etmektedir.

Ben yolum düştükçe uğramayı düşündüğüm bir mekan. Tavsiye ederim. :)

Turgut Özal Bulvarı No: 5 Küçükyalı / İstanbul Küçükyalı Maltepe / İstanbul
Tel : 0216 518 67 67 Fax : 0216 518 67 51Web Adresi : www.pinhan.com.tr

16 Mart 2012 Cuma

Yoğurtlu Ispanak...

Ispanağı oldum olası sevmişimdir. Sanırım ıspanakla yapılamayacak yemek yoktur. Basit ve her yemeğin yanında yenilebilecek bir tarif bu. :)

Malzemeler:
300 gr ıspanak
2 kase yoğurt
1 tane taze sarımsak
Tuz

Yapılışı:
Ispanağı güzelce yıkadıktan sonra elimizle ikiye kırıp bir tencereye tamamını koyarız. Üzerine 1 su bardağı su ekleyip ocağa koyarız. 7-8 dk kaldıktan sonra içinden süzerek alırız. Tahtada sarımsakları küçük küçük doğrayıp yoğurdun içine tuz ile birlikte ekleriz ve karıştırırız. Üzerine süzdüğümüz ıspanakları atıp karıştırırız.

Afiyet olsun. :)

15 Mart 2012 Perşembe

Yoğurtlu Sarımsaklı Közlenmiş Kapya Biberi...

Evde kırmızı biber almış annem. Dolapta duruyordu, yeni farkettim. Yemeğin yanına iyi bir lezzet olacağını düşündüm. Lezzeti süper oluyor. Denemelisiniz..


Malzemeler:
4 tane kırmızı biber (büyük olsun)
1 tane sarımsak (taze sarımsak kullandım)
1 kase yoğurt
Tuz

Yapılışı:
Biberleri közleyip temizleriz. Sonra onları doğrarız. Sarımsağı küçük küçük doğrayıp yoğurdun içine ekleyip karıştırırız. Tuzunu ekleyip doğradığımız biberi karıştırıp servis tabağına alırız...

Afiyet olsun. :)

13 Mart 2012 Salı

Evde yoğurt yapımı...

Bildiğiniz gibi yoğurt ve süt ürünlerinden sansasyonlar bitmiyor. Biz küçükken kardeşimle yoğurdu o kadar severdik ki millet para biriktirip oyuncak alırken biz para biriktirip yoğurt alırdık yemek için. O kadar severdik. Son yıllarda hazır yoğurtlara karşı nedenini bilmediğim bir şekilde ayak direr oldum yememek için. Çünkü yediğim zaman damağıma yapışan kremsi bir lezzetti artık benim için yoğurt. Ayrıca yoğurdun üzerinde "kaymaklı" diye nitelendirilen kaymağın aslında peçete olduğunu TV'deki tüketici derneğinden bir beyin programda konuşmasıyla öğrendim. İçinde çok fazla katkı maddesi var. Benim bildiğim yoğurt süt ve yoğurt mayası ile olur. Lakin bunlar 6 ay kalsın diye tüm kanserojen ürünleri içine katıp maalesef soframıza kadar getiriyorlar. :(

Annemle yoğurdu evde kendimiz yapmaya karar verdik. Annem çok iyi anlar yöresel yemek ve yapılışlarından. Eğitimimi çok şükür ondan alıyorum. Özellikle yoğurt için toprak büyük kase aldım 3 tane. Yoğurdumu eğer köy ortamına vs gidip almazsam günlük süt ile yapıyorum. Sanırım en masumu o. 5 kg. süt ile 2-3 günde bir en az yoğurt yapıyorum.

Gelelim yapılışına; sütü bir tencerede ısıtıp bebek yıkanacak sıcaklığa getiriyorum. Annemin sözüdür bu. Ama sanırım en anlaşılası sözdür. :)) Sonra bu sütü mayasını yapacağım toprak kaseye boşaltıp ayrı bir çorba kasesinde 1-2 kaşık yoğurdu çırpıyorum. Toprak kasenin içine bir kaşık sağından bir kaşık solundan aktarıyorum. Karıştırmıyoruz. Sadece kaşığın üzerindeki kalan yoğurdu süte katmak adına hafif sallıyorum içinde. Sonuçta çok çok az karışmış oluyor. Çünkü çorba gibi karışırsa tutmaz diyor annem. Ayrıca eğer mayamız az ise 1 kaşık yoğurtla bile olur. Meraklanmayın, denedim oluyor. Ama ben işimi sağlama alıp genelde 2 kaşık kullanıyorum. Mayaladıktan hemen sonra acele davranıp üzerine düz bir tabak kapatıyorum. Sonra üzerini sıkı sıkıya önce bir bez ile sonra bir battaniye ile örtüyorum. Kışın 6 saat, yazın ise 3,5 - 4 saatte tutuyor maya.

Ufak bir ayrıntıyı size yazmak isterim. Eğer ekşi yoğurt seviyorsanız bir tık daha sıcak yapmanız, eğer tatlı yoğurt seviyorsanız 1 tık soğuk sütle yapmanız sonucu bu şekilde değiştirecektir. İhtiyaca göre davranabilirsiniz. Yazın özellikle tatlı seviyorum, çünkü hemen ekşiyor. :))

Afiyet olsun. :)

Havuçlu Tarçınlı Kek...

Sevgili http://hunerlibayanlar.blogspot.com sitesinden aldığım bu tarifi yakın arkadaşlarım bana geleceği zaman malzemenin havuçtan yana olmasından dolayı havuçlu kek yapmaya karar verdim. Sevgili Müge'nin bu sitesinde olan bu tarif gerçekten iyi sonuç verdi. Ben beğendim umarım siz de beğenirsiniz...
Malzemeler:
4 Adet yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı şeker
3 su bardağı rendelenmiş havuç
2,5 su bardağı un
1 su bardağı (iri çekilmiş) ceviz
1 adet limon kabuğu rendesi
2 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Bir avuç damla çikolata

Yapılışı:
Öncelikle yumurtaları ve şekeri çırpma kabına koyarak şeker eriyinceye kadar çırparız. Yağı ekleyin ve çırpmaya devam ederiz. Unu, tarçını, kabartma tozunu ve vanilyayı ayrı bir kaba eleriz. Limon kabuğu ve havuç rendesini ekleriz. Şekeri, yağı ve yumurtayı ayrı bir kapta çırparız. Karışıma ekleyerek el çırpıcısı ile çok az daha karıştırırız. Ben damla çikolatada attım içine görüntü için. Bir kaşık ile tek bir hareket ile karıştırırız. Kek kalıbını önceden yağlayıp üzerine biraz un serperiz. Soğuk fırına 180 C ayarlayarak koyarız takribi 40-45 dk. kürdanı temiz çıkarana kadar pişiririz. Yalnız malum fırınımızın ayarını bilmek gerekiyor. O nedenle son dakikalarda dikkatli olmakta fayda var.

Afiyet olsun. :)

12 Mart 2012 Pazartesi

KullanAtMarket.com sunum yarışması...

Geçtiğimiz çarşamba günü KullanAtMarket.com'un düzenlediği bir sunum yarışması vardı. Bu yarışmaya çeşitli yiyeceklerden oluşan sunumlar yapılmasını istediler. Bende bu yarışmaya sıkı bir şekilde hazırlandım. Malum mutlaka birinci olmalıydım. :))
Birbirinden lezzetli sunumlarla bizleri çekim yapılırken ağırladılar. Bunlar için çok teşekkür ederim. Yaka kartına bayıldım. Kullanat ürün olan çay kaşığı ile süslenmiş yaka kartları görsel olarak çok şık duruyordu. Bunun için Yasemin Hanıma ayrıca teşekkürler. :)
Hafta içi çalışırken Gurme kaşığın ne kadar sunum için özel bir parça olduğunu keşfettim. O kadar şık duruyorki ne koysanız içine sanki olacakmış gibi. Fotoları aşağıda. Yorum sizin. :)
Bir gün evvelinden menümdeki yemekleri yaptım. Bunların ilki muhallebi pastasıydı. Rulo pasta olarak bu bloğumda tarifi mevcut. Bi güzel damla çikolata ve biscolata ile süsledim. Bence çok şık oldu. Martini bardağı bu sunum için bence şıklık ve duruş olarak mükemmeldi. :)
 Kubik kase için domatesli pilav ve ıspanaklı pilav yaptım. Shot bardağı için kerevizli cacık yaptım. Gurme kaşık içinse mercimekli köfte. :) Çünkü görüntü çok mühimdi ama benim için asıl mühim olanı görsellikle beraber birbirine uyumda önemliydi.
 Finalde maalesef birinci olamadım. Sanırım 13 kişiydik. Tüm sunumların içinde seçim yapılırken sunuma dikkat etti jüri. Saygı duyuyorum. Ama lezzet olarak bu konuda mütevazi olmayacağım en lezzetli olan benim sunumumdu. :))
Hediyeleri kazanan Emel, Senem (lezzetlibiseyler.blogspot.com) ve Reyhan'ı (anneeligibireyhan.blogspot.com) tebrik ediyor ve hediyelerini güle güle kullanmalarını diliyorum. :)

Bisküvili Mozaik Pasta...

Bu tarifi benimle paylaşan ve fotoğrafçılık kursundan tanıdığım çok sevdiğim arkadaşım (kardeşim) Zeynep'e buradan kocaman teşekkür ederim. Kendisi çok marifetlidir. Bu tarz tariflerde üzerine tanımıyorum diyebilirim. Selamlar Zeynep'cim. :)) Tarif çok basit ve kısa zamanda hazırlanabilecek bir tarif. Tek sıkıntısı yapıldıktan sonra beklemesi. Zira sabah yapılmalı ki öğlen gelecek misafirlere hazır olsun. Ya da siz de benim gibi yapıp geceden bu tarz tariflerinizi hazırlayın. Garanti olsun. :)

Malzemeler:
1/2 paket margarin
4 paket pötibör bisküvi
1,5 su bardağı toz şeker
1 yumurta
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı kakao
1,5 avuç fındık
Üzeri için hindistan cevizi

Yapılışı:
Önce margarin eritiriz. Toz şekeri ve yumurtayı iyice çırparız. Eritilen margarin yumurta şeker karışımına ekleriz ve biraz karıştırdıktan sonra üstüne 2 bardak süt ekleriz. Tekrar çırptıktan sonra göz kararı kakao konup tekrar çırparız. Bisküviler küçük küçük kırılır, karşımın içine konur ve kaşıkla karıştırılır. Daha sonra bir kaba konur ve buzdolabına 2 saat sonra hazır. Servisten hemen evvel üzerine hindistan cevizi ile lezzetini ve görüntüsünü arttırabilirsiniz.

Afiyet olsun. :)

2 Mart 2012 Cuma

Etli Ispanaklı Semsek (Gözleme)...


Malzemeler:
İçi İçin:
1/2 kg kıyma
1/2 kg ıspanak
2 baş soğan
1 yemek kaşığı tepeleme pulbiber
Tuz

Hamuru için:
1/2 kg un
1 çimdik tuz

Yapılışı:
Ispanakları ayıklayıp yıkarız. Kıymayı soğanla beraber kavururuz. İçine az birşey tuz atarız. Ispanağı üzerine atıp kavurmaya devam ederiz. En son pulbiberi ekleyip ocağın altını kapatırız. Soğumaya bırakırız.
Hamuru için unun içine az tuz atıp su ile karıştırarak hamur haline getiririz. Ceviz büyüklüğünde oklava ile yuvarlak açarak içine yarım ay şeklinde iç malzemeleri yayarak koyarız. Sonra hamurun boş kenarı ile üstünü kapatarak teflon tavada (yağsız tavada) veya sacda pişiririz...

Arzuya göre üzerine tereyağı sürülerek servis ederiz.

Afiyet olsun.

1 Mart 2012 Perşembe

Safranlı ve Bademli Pilav...

Malzemeler:
1 büyük boy soğan
1 çay bardağı badem
2-3 tane havuç
2 su bardağı pirinç
1 yemek kaşığı safran
Zeytinyağı
Tuz

Yapılışı:
Önce havuçu soyup küp küp veya benim gibi yuvarlak bir formda keseriz. Pilavı yapacağımız tencereye zeytinyağını koyarız. Üzerine havucu ve soğanı atarak kavurmaya başlarız. Soğanlar hafif kızarınca üzerine bademi atar kavurmaya devam ederiz. Soğanlar pembeleşince üzerine yıkadığımız pirinçleri atarak 2-3 dk kadar kavurup üzerine sıcak suyu çekeriz. Tuzunu ekleriz. Biraz kaynadıktan sonra silme yemek kaşığı safranı ekleriz pilavımıza. Piştikten sonra servise hazır.

İsteğe göre bademleri soyarak kullanabilirsiniz. Benim biraz takıntılarım var herşeyi kabuklu yeme üzerine. O nedenle bıraktım. Ayrıca daha belirgin görüntü verdiği içinde tercih ediyorum...

Afiyet olsun. :)

28 Şubat 2012 Salı

Büyük Mantı...

Malzemeler:
İçi için:
250 gram kıyma
1 adet büyük boy soğan

Hamuru için:
2 su bardağı un
1 yumurta
Tuz
Aldığı kadar su

Sosu için:
Yoğurt, sarmısak, kırmızı biber, sıvı yağ, kuru nane

Hazırlanışı:
İçi için kıyma ve rendelenmiş soğanı iyice karıştırın. Unun üzerine yumurta kırarak ve su ile kıvama gelene kadar yoğurun. Hamur çok ince olmamak üzere açılır. Hamurun üzerine un sepeleyip kesim için uygun bir tahtaya veya malzeme (masa veya mutfak tezgahı) üzerine alın. Açılan bu hamuru yaklaşık 5-6 cm çapında kesin (mantı kesme aletiyle). Kesme işlemi bittikten sonra elinizi batırmak için bir kaseye biraz su koyun. Ufak toplar halinde eti elimize alıp daire şeklinde kestiğimiz hamurun içine yerleştirerek üzerine boş bir hamuru örtüştürerek yapıştırın. Tamamını yaptıktan sonra bunu fırın tepsisine koyup fırınlayın. Orta boy bir tencereye su koyun ve üzerine tuz ekleyip orta ateşte kaynamasını bekleyin. Mantıları kaynayan suya tepsiden koyun ve orta ateşte yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Sonra ocaktan alıp bir boş kaba koyun. Ayrı bir kapta sarımsaklı yoğurt yapın. Arzuya göre üzerine zeytinyağında pulbiber ve nane atarak servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

26 Şubat 2012 Pazar

Cevizli Köfte...

Yine yöresel bir lezzet tarifi vereceğim. Tabakta çok şık ve ağızda muhteşem bir lezzet için buyrun tarifime... :)

Malzemeler:
1.5 su bardağı ince bulgur
100 gr iç ceviz
1 baş sarımsak
1 baş soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı domates salçası
1 bağ maydanoz
1/2 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı kimyon
1,5 tatlı kaşığı pulbiber

Hazırlanışı:
Öncelikle tüm malzemeleri hazırlarız. Sarımsak, maydanoz ve soğan ufak doğranır. Öteki malzemelerle beraber bir kaba konulur. Sonra suyu ısıtırız. Çelik bir çiğköfte tepsisinin içine bulguru koyarız ve ısıttığımız su ile bulguru ıslatırız. Hiç beklemeden ceviz ve maydanoz hariç tüm malzemeleri içine koyup yoğururuz. Cevizleri el yordamıyla büyük parçalara ayırırız. Ufak bir tavada zeytinyağının üzerine cevizi koyarak kavururuz. Yalnız şu da var cevizi kavurmaktan kastım sadece yağ ısınana kadar. Fokurdamaya başlayınca hemen kapatmak lazım. Yoksa cevizler hemen kızardığı için kavruk bir lezzet ağza gelir. Hoş olmaz. Maydanozu atarız, elimizle ufak bir karıştırmadan sonra üzerine cevizi yağı ile birlikte koyarak yoğururuz. Sonrasında yanında yeşillikler, turp vs her ne olursa yakışır beraber servis edilir...

Afiyet olsun. :)

Hamsi Buğulama...

Balığın en hafif hali bence. Hem pratik hem de sağlıklı bir lezzet. :)

Malzemeler:
1 kg hamsi
1 baş soğan
2 tane limon
1 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı toz biber
Tuz
Zeytinyağı
3-4 bardak su

Yapılışı:
Hamsilerin kılçığını ayıkladıktan sonra yıkayıp iyice temizleriz. Sonra geniş bir tencereye önce soğanın yarısını jülyen bir şekilde kesin ve en alta dizin. Üzerine yaprak yaprak hamsilerin yarısını tek tek dizin. Soğanın geriye kalanını yine araya dağınık koyun. Daha sonra hamsinin geriye kalanını aynı şekilde dizin. Ayrı bir kapta salça, tuz, zeytinyağı, biber ve suyu ekleyerek kaşıkla karıştırıp tenceredeki hamsinin üzerine dökün. Ocağı yakıp pişmeye bırakın. Yaklaşık 30 dk pişirdikten sonra servise hazır hale gelecektir. Afiyet olsun. :)

20 Şubat 2012 Pazartesi

L'era Fresca yine yaptı yapacağını...

L'era Fresca ile ilgili daha önce de paylaşımlarım olmuştu. Bugün yaptığımız etkinlikle hep bir araya geldik. L'era Fresca yine yaptı yapacağını... En sevdiğim latte ve kavurmalı panini ile müthiş bir lezzeti yeniden yaşattı bana...
Hindili Panini 
Kavurmalı Panini
Latte





Paniniler bir harika. Ödülleri çok ama kalbimdeki büyük ödül onlara. :) Yaşasın kavurmalı panini yemek. :)))

11 Şubat 2012 Cumartesi

Pırasa çorbası...

Limonlu tadı ve leziz lezzeti ile kış aylarının bana göre en iyi çorbalarından biri... Ben çok seviyorum. Evde pek yiyen olmasa da, hatta çevremde bir çok kişinin kokuyor sözlerini işitsemde bence süper bir çorba. Yemekte diyebiliriz. :) Tarifine buyrun.

10 Şubat 2012 Cuma

Ev Yapımı Pratik Pizza...

Tam bir pizza canavarı denebilir benim için. İnanılmaz çok seviyorum. Yıllar önce basit bir şekilde pizzayı nasıl evde yapabileceğimi çocukluk arkadaşımla yaptığım bir ev toplantısında bir arkadaştan öğrendim. Hamurunu fırından aldığımız için hem çok pratik hem de hızlı bir biçimde hazırlanabiliyor. Umarım siz de beğenirsiniz. Zira çok ciddi sosyal hayatımda beğenilmiş bir tarif. :)


Malzemeler:
1 tane fırından ekmek hamuru (Eğer kalın olmasını istiyorsanız hamurun 1,5 tane almak gerekiyor.)
100 gr mantar
1/2 kangal sucuk
5 tane parmak salam
Yeşil zeytin
Siyah zeytin
1 tane domates
200 - 250 gr taze kaşar peyniri
1 kutu konserve mısır (yaz ayında tazesi varsa 1 tane yeterli)
Pulbiber
Nane
Tuz
Sıvı yağ

Hazırlanışı:
Öncelikle tüm malzemeleri hazırlamak gerekiyor. Eller yağlanacağı için sonra sorun oluyor. Sucuğu, salamı, mantarı yuvarlak keseriz. Zeytinlerin çekirdeklerini ayıklarız. Domatesi ve kaşarı ayrı kaplarda rendeleriz. Pizzayı yapacağımız tepsinin dibini az yağlarız. Daha sonra kullanacağımız hamuru tepsiye el yordamıyla yayacağız. Yalnız bu zahmetli bir iş çünkü yağ ile buluşan hamur sürekli geri toplanıyor. O nedenle ciddi ciddi aynı yönlere hamuru yaymak gerekiyor. Elle hamura üstten basmak işin yöntemi bana göre. :) Hazır olan tepsinin üzerine rendelediğimiz domatesi yayarız. Sıcak fırına tepsiyi koyarak hamurun biraz donmasını sağlarız. Tüm malzemeler konduktan sonra pişirmek hamuru bana göre çiğ bırakıyor. Daha sonra sırasıyla pulbiberi en alta, üzerine eşit aralıklarla tüm malzemeleri koyarız. Mısırı en son üzerine ekleriz. Sonra tepsi fırına... Malzemeler kızardıktan sonra kaşarı da koyup eriyince tepsiyi fırından alıp üçgen pizza kesme aletiyle kesip servis yaparız. Yalnız dikkat edilmeli. Herkesin fırını ayrı huyda. Altı pişmiş mi diye çıkarmadan evvel bakılmalı.

Afiyet olsun.

31 Ocak 2012 Salı

Çikolata Soslu Ruşeymli Kek...

Çikolatayı herkes gibi seviyorum. Bu tarz tatlılar bana hep çok şekerli gelmiştir ama sanıyorum bu hafif oldu. :)
Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
3 su bardağı un
1 su bardağı az eksiği sıvıyağ
1/2 çay bardağı ruşeym
1,5 su bardağı süt
1 kabartma tozu
1 paket vanilyaDamla Çikolata
Ceviz
Çikolatalı Sos

Yapılışı:
Yumurtaları ve şekeri yaklaşık 5 dakika yüksek hızda kabarıp krema gibi olana kadar çırpın. Sıvı yağı koyup çırpmaya devam ederek ince ince sıvı yağı akıtıp karışıma yedirin. Sonra sütü içine ekleyin. Un, kabartma tozu, ruşeym ve vanilyayı ekleyin. Sonra sıvı karışıma iyice el çırpıcısıyla karıştırın. Kek kalıbına karışımı döktükten sonra üzerine cevizi biraz el ile kırarak ve damla çikolatayı dağınık koyarak hafif karıştırıp fırına koyarız. Soğuk fırında kızarana ve kürdan batırdığınızda temiz çıkana kadar pişirin. Biraz ılındıktan sonra kalıptan çıkarıp soğumaya bırakın.

Afiyet olsun. :)

29 Ocak 2012 Pazar

Kerevizli Cacık...

Ben pek kereviz yemezdim. Çünkü geldiğim kültürde pek bilinen bir sebze değil. Ben de bunun cacık gibi yenilebileceğini düşündüm. Bu şekilde daha rahat tüketebilecektim. Ayrıca pişmeden tüm vitamini içinde kalacaktı. Artık sevdiğim bu tarifi sizlerle paylaşmak istedim. Meze veya yemek yanına cacık olarak tüketilebilir.

Malzemeler:
2 tane orta boy kereviz
400 gr yoğurt
2 tane taze sarımsak
Tuz
Tozbiber

Yapılışı:
Kerevizleri rende ile rendeliyoruz. Taze sarımsakları doğruyoruz. Sonra üzerine yoğurdu, tuzu ve isteğe göre biberi ekleyerek servis ediyoruz...

Afiyet olsun.

14 Ocak 2012 Cumartesi

Blogcanlarla Ev Etkinliği -1-

Sevgili Zeynep'in fikri ile kurduğumuz grubumuzun ilk buluşmasını mutfakdoktoru Nirvana'nın evinde gerçekleştirdik. Oldukça uzak bir yoldan ulaştığım evde birkaç arkadaşımın evde olması ile günümün güzel geçeceği belli idi... Tüm yemekler birbirinden lezzetli ve şık görünüyordu. Hepsini teker teker tattım. Bir de o gün diyete yeni başlamıştım sözde. :))

Benimle birlikte etkinlikte bulunan arkadaşlarım mutfakdoktoru Nirvana'nın, zeynepinyemekgunlugu Zeynep, anneeligibi Reyhan, lezzetlibiseyler Senem, elifevrenkuyu Evren. Önümüzdeki buluşma Senem'in evinde. Duyduğuma göre güzel sürprizleri varmış. O günü iple çekiyorum.

Bu keyifli günü yaşamamıza vesile olan, güler yüzünü bizlerden eksik etmeyen ev sahibi arkadaşım Nirvana'ya kocaman bir teşekkür ederim. Ayrıca eltisine desteğinden dolayı teşekkür ederim.

Nirvana'nın nefis böreği

Zeynep'in elmalı kurabiyeleri

Evren'in meyveli keki

Senem'in nefis kısırı

Benim hindistan cevizli kurabiyem

Nirvana'nın çok özel pastası

Reyhan'ın müthiş bir lezzet patates pastası