14 Aralık 2016 Çarşamba
Cook Bas&Kes Tezgah Üstü Streç Kesici mutfaklarda yerini aldı...
31 Ekim 2016 Pazartesi
Siyah Fasülye ve Piliç Burritos...
29 Ekim 2016 Cumartesi
Cheddar ve Sebzeli Nachos...
Buyrun tarifine.
Cook ile yiyeceklerinizi çöpe atmaktan kurtulun...
26 Ekim 2016 Çarşamba
Reis ile siyah pirinçli tavuk çorbası...
Sofralarımızda yerini yavaş yavaş bulgura bırakan pirincin artık sağlıklı bir alternatifi var. Siyah pirinç... Besin değeri oldukça yüksek, içinde magnezyum ve demir açısından zengin bir lif ve mineral deposu. Siyah pirinç beyazına oranla daha fazla magnezyum içermesi nedeniyle özellikle kemik, sinir dokusu, kasların çalışması ve kalp sağlığı için önemli bir kaynak oluşturuyor. Magnezyum hücrelerin enerji üretiminde de kritik bir rol oynayarak vücudun enerji düzeyini artırıyor, bağışıklık ve sinir sistemini kuvvetlendiriyor. Siyah pirincin beyaz pirinçten bir diğer bir farkı antioksidan değerinin yüksek olması. Antioksidanlar vücudun bağışıklık sistemini kuvvetlendiriyor ve yaşlanmanın etkilerini azaltıyormuş. Bu bilgilerin ışığında gönül rahatlığı ile siyah pirinç kullanmaya başladım. Ürünlerini seve seve tükettiğim Reis Gıda'nın siyah pirincini kullanmaya karar verdim. Annem tavuk haşlamış gündüz. Akşam gelince çorbasını yapmak istedim. Şimdi tarifini yazayım...
Malzemeler:
1 su bardağı Reis siyah pirinç
1 iri baş kuru soğan
2 su bardağı tavuk suyu
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet limon
2 diş sarımsak
1/2 çay kaşığı kuru nane
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
Hazırlanışı:
Soğanı doğrayıp zeytinyağında kavururuz.
Salçayı ve siyah pirinci atıp 2 su bardağı tavuk suyunu ve 3 su bardağı suyu ekleyip kaynatırız. Üzerine tuz, pulbiber, kuru nane, limon ve sarımsağı ekleyip ocağı kapatırız. Suyu bol kullanmamın sebebi pirinci önceden ıslatmadığımız için pişme süresinin uzun oluşu. Pişmezse daha da su ekleyip gerekli pişme ve yoğunluğa ulaşınca altını kapatıp servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun. ;)
NOT: Pirinci faydaları bilgisi Milliyet internet sitesinden alıntıdır.
17 Ekim 2016 Pazartesi
Kuru fasulye unlu et köfte...
13 Ekim 2016 Perşembe
Gerçek incilerden en değerli sofralara FINE PEARL
Tasarımlarıyla sofraların vazgeçilmezi olan Karaca, dünyada bir ilki gerçekleştirerek, gerçek inci kullanılarak üretilen yemek takımı “Fine Pearl”ü şıklık ve zarafet arayan kadınların beğenisine sunuyor.
İnsanların sevdikleriyle paylaşmaktan keyif aldığı anlara eşlik eden Karaca, Fine Pearl yemek takımı ile sofralara değer katıyor. Bir ilki gerçekleştirerek Türkiye’ye büyük gurur yaşatmaya hazırlanan Karaca, bir Türk markası olarak, dünyada yemek takımı kategorisine yepyeni bir ürün olan Fine Pearl’ü sunuyor. Dünya markası olma hedefiyle çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren marka, sektöre getirdiği yenilikler ve yaklaşımıyla ön plana çıkıyor.
Dünyanın en değerli yemek takımı olan Fine Pearl serisi ile incinin doğallığını sofralarınıza getiren Karaca, klasik yemek takımı anlayışına da farklı bir boyut kazandırıyor. Fine Pearl yemek takımı, parça sayısı ve büyüklüğü ile öne çıkıyor. Kullanıcıların ihtiyaçlarına göre takımdaki kayık tabakların derinlikleri ve sayısı artarken, pasta tabaklarının boyutları, ordövr tabağı olarak da kullanılabilecek şekilde tasarlandı. Dünyanın en önemli akreditasyon şirketi TÜV Rheinland tarafından onaylanan Fine Pearl, 86 parça olarak dizayn edildi. İlk defa gerçek inciden üretilen Fine Pearl yemek takımı, farklı stillerden oluşan özel tasarımlarıyla da fark yaratıyor.
Prestijli sofraların vazgeçilmez markası Karaca, dostlarınızla paylaşmaktan keyif alacağınız sofralara, incinin zarafetini taşıyor.
Fine Pearl yemek takımı, 2.297 TL’den başlayan fiyatlarla Karaca mağazalarında ve www.krc.com.tr 'de…
16 Eylül 2016 Cuma
Markaların kaderi mağazalarda yazılıyor...
11 Nisan 2016 Pazartesi
Tam Tane Tahıllı Uno Premium Ailesi ile Tam Beslen Tam Yaşa
UNO Premium ailesi sayesinde Türkiye’de ilk kez bir tam tane tahıllı ekmek portföyü var.
Peki tam tane tahıllı ekmek ne demek?
İster buğday, ister çavdar, yulaf veya başka bir tahıl olsun, tahıl tanesinin tam halde, yani ayrıştırılmadan, doğal haliyle kullanılması demek. Tam tane tahıllı ekmekte tahılın sadece unsu özü değil, ruşeym ve kepek kısımları da kullanılıyor. İşte bu yüzden Tam Tane Tahıllı UNO Premium ekmek, yüksek vitamin, mineral, lif ve hatta protein içeriyor. Kahvaltılarda ve ara öğünlerde tost olarak tüketilebiliyor. Ana öğünlerde et, balık, sebze yemeklerinden salatalara kadar çeşitli lezzetlerin eşlikçisi olabiliyor. Ayrıca özel günlerde enfes tariflerle kanepe çeşitleri hazırlamakta da kullanılabiliyor. Ekmek tüketirken sadece doymak değil, tam anlamıyla beslenmek isteyenlere Tam Tane Tahıllı UNO Premium ekmekleri tavsiye ediyorum.
Daha fazla bilgi almak için videolarını izleyebilir ve Facebook hesaplarını takip edebilirsiniz. Sağlıkla kalın,
https://www.facebook.com/UNOEkmek/
#TamBeslenTamYaşa
Bir boomads advertorial içeriğidir.
20 Mart 2016 Pazar
Hıdiv Kasrı'nda kahvaltı tadım etkinliği...
9 Mart 2016 Çarşamba
Çamaşır Çoksa Tursil'le Yıka...
8 Mart 2016 Salı
Kepek Unlu Su Böreği...
6 Mart 2016 Pazar
Ali Nazik Dolması...
Yöremin lezzetli yemeklerinden. Birazda özen gösterdiğimiz misafirlerimize ikram etmek için güzel bir yemektir. Kıyması bol pirinci az yemeğin buyrun tarifine :)
22 Şubat 2016 Pazartesi
Damat Paçası...

Geçtiğimiz hafta Yemek Şenliği organizasyonuna Yöresel Et Yemekleri ile finalist olarak katıldım. İlk etapta yemek yarışması için fotoğraf atmıştım. Sonra da finale kaldığımı öğrendim. Bu tarz yarışmaları çok sevmiyorum. 1000 defa denediğiniz bir yemeğinizin şartlardan veya farklı damat tatlarından dolayı oylamaya tutulması aslında hiçte hoşuma gitmiyor. Yine de finale kaldığımı öğrenmek güzeldi ve kıramayacağım insanlardan dolayı katıldım. Finale kalan yemeğim damat paçasıydı.
21 Şubat 2016 Pazar
RAMADA ENCORE ISTANBUL AIRPORT OTEL blogger etkinliği...
Geçtiğimiz ay blog yazarı olarak bir etkinliğe davet edildim. Uzun zamandır katılamıyordum yoğunluktan. Artık yoğunluğum bitmişti. Ve de hafta sonu olunca kaçırmak istemedim. Sefaköy / Beşyol Metrobüs durağında inip Avcılar yönüne doğru sol taraftaki cadde içinde kalan mekan oldukça şık bir yerde... Geç kalacağım korkusuyla 1 saat erken gitmişim. Neyse ki sevgili blogger arkadaşım Arzu (Lezzet Tramvayı) ile karşılaştım. Uzun zamandır görüşemiyorduk. Güzel bir tevafuk oldu. :)
5 Şubat 2016 Cuma
Haburbanlı (Narlı Mercimek) Çorbası...
13 Ocak 2016 Çarşamba
Can cana hediyeleşme etkinliği...
11 Ocak 2016 Pazartesi
Holuşka (Haluşka)...
Sevgili mesai arkadaşım Merve'nin ofise getirmesiyle bu yemeği tanıdım. Kendisi Antalya'lı. Köyünün meşhur yemeklerindenmiş. Ben çok sevdim. Ve de oldukça pratik geldi. E malum yöresel yemeklere akıl yormayı ve yapmayı seven biri olarak kaçırmadım tarif fırsatını. Sağolsun annesinden bizzat öğrendim. Bloğumun sloganı yine geçerli oldu. Annelerimizden öğreniriz yemek yapmayı demiştim. Çok konuştum, tarifine geçeyim bari ben. :))
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz biber
1/4 bağ maydanoz
Su
5 Ocak 2016 Salı
Vissmate / Temizliğin Kırmızı Kahramanı...
31 Aralık 2015 Perşembe
Çamaşır Yıkamanın Keyifli Hali
Ev işleri arasında her hanımın farklı favorileri vardır. Mesela kimi ütü yapmayı sever , bazıları ise yemek yapmayı. Sevdiğiniz işlerin size verdiği keyif ise bambaşkadır ve terapik etkileri vardır. Başka dünyalara gider, hayaller kurar, güzel anları hatırlar, planlar yaparsınız.
Size harika bir haberimiz var. Artık bu keyfi size yaşatan favorileriniz arasına çamaşırı da ekleyebilirsiniz :) Çünkü Rinso bunu mümkün kılıyor.
Rengarenk paketleri ile raflarda dururken bile enerjisini yansıtan Rinso, çamaşır yıkamayı kolay ve eğlenceli bir hale getiriyor. Rinso’nun Kır Bahcesi (Yeşil), Çiçek Bahcesi (Pembe) ve Büyülü Bahçe (Mor) şişeli sıvı deterjanları hem beyaz hem de renklileriniz için tortu bırakmayan bir temizlik vaad ediyor.
Rinso’nun gerçek eğlencesi, yıkama sonrası çamaşır makineninizi açtığınız anda başlıyor. Öyle ki kapağı açtığınız anda tertemiz çamaşırlarınıza eşlik eden muhteşem çiçek kokuları tüm banyoya yayıyor. İşte o an, hissettiğiniz duygular tarif edilmez. Sanki bir anda sevdiğiniz bir melodi çalmaya başlıyor ve o koku sizi alıp bambaşka bir yerlere götürüyor.
Bu kokular o kadar kalıcı ki tertemiz çamaşırlarınızı asarken, kuruturken, ütülerken ve tabii ki giyerken makineyi açtığınız o andaki duygular size kendini hatırlatmaya devam ediyor. Rinso kalıcı bahar kokuları ile çamaşır yıkamayı keyfe dönüştürüyor.
Mutluluk ve keyif zaten anlık değil midir? Mühim olan o anlara hayatınızda yer açmak. İşte Rinso bunu mümkün kılıyor.
Bir boomads advertorial içeriğidir.
23 Kasım 2015 Pazartesi
Kenton Çikolatalı Kek Karışımı...
20 Kasım 2015 Cuma
Pril & Açelya Akkoyun blogger buluşması...
Günaydın. :)
11 Eylül 2015 Cuma
Hacı Sayid'den cevizli baklava tarifi...
• 3 yumurta
• 15 gr tuz
• 300 gr su
• 350 gr öğütülmüş ceviz içi
Şerbet için;
• 1 kg şeker
• 400 gr su
• yarım limon suyu
40*60 cm tepsisi (büyük boy fırın tepsisi)
Hamurun hazırlanması:
Mermer tezgâhı veya pürüzsüz tahta masa üzerine 1 kg. baklavalık unu tepeleme döküp ortasını havuz gibi açın. İçine 350 gr su, 15 gr. tuz ve 3 adet yumurtayı koyun ve yoğurarak hamur tutun. Hamur sert gelirse, biraz daha su katılarak yumuşatılabilir, fakat baklava hamuru sert olması gevrekliği artırır.
Yoğurduğunuz hamurun üzerini nemli bir bez ile kapatıp 15 dakika kadar dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz hamura bir kez daha bu işlemi tekrarladıktan sonra, hamuru düzgün, ince uzun bir oklava şekline sokup bıçak ile 30 eşit parça halinde kesiyoruz.
Kesilen hamurlar beze haline getirilerek üst üste araları hafifçe nişastalanır. 15 dakika daha üzeri nemli bir bez örtülerek dinlendirilir. Dinlenen hamurlar teker teker tabak büyüklüğünde açılarak üst üste araları bolca nişastalanarak dizilir. Hamurun her yerinin nişastalandığından emin olmalısınız. Aksi takdirde hamur bir birine yapışır.
Açtığınız hamurları, üzerine nişasta serpip 10’ ar 10’ar istifleyin. Kenarlarındaki fazla nişastayı alıp hamurların üzerine yine nemli bir bez örtün ve dinlendirin. Dinlenen hamurlardan ilk 10’luk grubu tezgâhın üzerine alıp nişasta serptikten sonra merdane ile kenarlara bastırarak tepsinizin büyüklüğünde açın, açtığınız yufkaları teker teker oklavaya sararak tezgâhın üstüne teker teker serin; bu arada yufkaların üzerine nişasta serpmeyi ihmal etmeyin. Bu işlemi diğer 10’luk gruplar için de tekrarlayın.
Tepsiye Döşemesi:
Hazırlanmış yufkalardan ilk 10’luk kısmı tezgâha üst üste serin ve tepsinizi kalıp yaparak dışında kalan kısımları kesip parçalara ayırın. Tepsinin içini hafif yağlayın. Tabanına yufkaların iki tanesini düzgünce serin hafifçe erittiğiniz tereyağı ile yağlayın. Kesilen kenar yufkaların yarısını tepsinin içini tamamen kaplayacak şekilde kat kat atın tekrar yağlayın. İşlemi ilk 10’luk yufka bitene kadar tekrarlayın. Bu yufka katlarının üzerine öğütülmüş ceviz içini serpin. Kalan kenar yufkaları da, cevizin üzerine aynı şekilde kat kat atın yağlayın. Daha sonra diğer 10’luk yufka işlemi içinde aynı işlem yapılır.
En son kalan 10 tane yufkalar ise tek tek tepsiye yerleştirilir araları tek tek yağlanır. Tepsinin dışına taşan yufkaların kenarlarını bıçak ile düzeltin. Dikkatli bir şekilde çok keskin bir bıçak yardımıyla baklavayı dilimleyin. Geriye kalan erimiş tereyağı, tepside kuru yer kalmayacak şekilde gezdirerek dökülür. İşlemi biten baklava tepsisi 200 derecedeki fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirilir.
Fırından çıkan baklava soğutmadan hazırladığınız sıcak şerbet her yerine eşit bir şekilde ilave edilir. Şerbeti çekmesini ve soğuması beklenir.
10 Eylül 2015 Perşembe
Fitpack ürün deneyimim...
Sosyal medyada takip edenler bilir ne kadar kilolarımdan şikayet ettiğimi. Geçenlerde bir teklif geldi bir markadan. Bu markayı ilk kez duydum doğrusu. Siteyi incelediğimde bitkisel "Kilo Verme Amaçlı Enerjisi Kısıtlanmış Gıda" olduğunu okudum. Başlangıç, devam paketleri var.
Başlangıç (STARTER) paketinin içeriği; protein ve temel besinlerin bileşiminden oluşan doğal çilek tadında lezzetli bir öğündür. Her bir saşe (paket) doğal whey proteini, 18 aminoasit, 25 vitamin&mineral ve zengin lif içeriğinden oluşur. Esansiyel besin bileşenlerinin hepsini içermesi nedeni ile besin eksikliği riski içermez. Whey proteini esansiyel ve esansiyel olmayan aminoasit içeriği bakımından zengin bir proteindir. FITPACK, kilo kontrolü için toplam günlük diyetin yerini alır.
FITPACK CONTINUE (Devam paketi) içeriği ise; Türk Gıda Kodeksi Kilo Verme Amaçlı Enerjisi Kısıtlanmış Gıdalar Tebliği'ne1 göre zayıflamak için formüle edilmiş çilekli milksahe tadında kalorisi kısıtlanmış bir gıdadır. Her bir saşe (paket) doğal whey proteini, 18 aminoasit, 25 vitamin&mineral ve zengin lif içeriğinden oluşur. Esansiyel besin bileşenlerinin hepsini içermesi nedeni ile besin eksikliği riski içermez. Kilo vermek için; FITPACK diyeti kapsamında 2. günden sonra, 2 ana öğün yerine FITPACK CONTINUE (tercihen sabah ve akşam) kullanılır, bu öğünlerde başka bir gıda alınmaz. Diğer ana öğünde ise 500 kaloriyi aşmayacak şekilde sağlıklı yemek (tercihen öğlen) tüketilir. Bu öğünler arasında her biri 100 kaloriyi geçmeyecek şekilde 3 ara öğün kullanılır. Diyet içerisinde günlük 2-3 litre su içilmesi gereklidir. İstenilen kiloya ulaştıktan sonra mevcut kilonun korunması için; günde bir ana öğünün yerine (tercihen akşam) FITPACK CONTINUE kullanılır. Diğer iki ana öğün sağlıklı yemek(tercihen sabah ve öğlen) tüketilir. Her öğünde 1 saşe (26 g. Toz) ile 250 ml yarım yağlı süt (%1,5 yağ) iyice karıştırılarak içilir. Bir porsiyon bir öğüne eşdeğerdir.
Okuyunca bu yazıları bir güven geldi ve ürünü kullanmaya karar verdim.
İlk etapta başlangıç ve devam ürünleri geldi. Bu gıdaları tüketirken dikkat edilecek nokta ilk 2 gün fitpack harici başka bir gıda alınmaması. Su tüketebiliyoruz sadece. Sonraki 5 gün ise devam ürünü ile devam ediyoruz.
31 Temmuz 2015 Cuma
Bir Sosyal Sorumluluk Projesi: Keskin Color ile çocuklar doğayı renklerle anlattı...
14 Temmuz 2015 Salı
Duyduk duymadık demeyin… :)
Sabancı Topluluğu’nun sadelik, neşe, iyimserlik ve inovatif yaklaşım odaklı online alışveriş platformu kliksa.com, siz değerli okurlarıma özel bir kampanya başlatıyor. kliksa.com, kampanya çerçevesinde “anne bebek ve oyuncak” kategorisinden yapılacak (bebek bezi hariç) 100 TL’lik alışverişlerde 10 TL indirim fırsatı sunuyor!
1 Temmuz 2015 Çarşamba
Köşdere Kırk Geçit Termal Otel blogger etkinliği...
Güzel bir deneyimimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Uzun süredir diz ağrısı çeken biri olarak arzu ettiğim termal otel deneyimimi sevgili Fatma Samsa Yılmaz'ın daveti üzerine yaşadım. Kaz Dağları oksijen bakımından dünyanın sayılı yerlerinden biri olarak anılıyor. Orada bulunuyor Köşdere Kırk Geçit Termal Oteli...
Çanakkale'nin Biga ilçesine gitmek için yola çıktım ve mekana vardım.
27 Haziran 2015 Cumartesi
Karaca ile "Senin Sofran" eğitimi...
Bu yazıyı yazarken şunu belirtmeliyim ki sofra dizmek pek bana göre bir iş değil... Çünkü hiç anlamıyorum. Zira belki bekar olduğum için kendi düzenimin olmayışı. Belki malzemeleri temin etmemem güzel bir masa kurmamı hep engellemiştir. 6 yıldır blog yazıyorum bilenler bilir doğru düzgün masa fotoğrafım yoktur. Ya misafirliğe gitmişimdir ya da başkasının masası diye çeker paylaşırım. Davet edildiğim Karaca ile "Senin Sofran" eğitimi benim için en özel etkinliklerimden birisiydi. Çünkü sofra kurma eğitimi alacaktım. Çok yoğun tempolu bir günümde işyerimden özel izin alıp koştura koştura gittim. Antalya'dan katılımcı bloggerların olduğunu öğrenmekte onları göreceğim için ayrıca sevindirdi.
3 Haziran 2015 Çarşamba
Waffle House Bistrotheque blogger tadım etkinliği...
Deneyimlerimi her zamanki gibi sizlere aktarmak istedim. Yazıma başlamadan evvel söylemeliyim ki ben hiç waffle yemedim. O nedenle çok heyecanla etkinlik davetini kabul ettim. Mekan Akbatı AVM'de idi. Sağolsunlar bizi servis ile aldılar. Bu bizim ulaşımımız için çok güzel oldu. Bazı blogger arkadaşlarım Anadolu Yakası tarafından gelmişlerdi çünkü. Mekana gittiğimizde güler yüzlü bir ekip bizi karşıladı. Hemen bize ayrılan yere geçtik. Önce lezzetli bir kahve ile etkinliğimize başladık.
11 Mayıs 2015 Pazartesi
Karamelli Trileçe Tatlısı...
1 Mayıs 2015 Cuma
Çirişli Midye Börek...
19 Nisan 2015 Pazar
Bahara Merhaba Partisi...
14 Nisan 2015 Salı
Asırlık Lezzetler Tadımı "Develi Florya Şubesi'nde"
7 Nisan 2015 Salı
Dönerci Şahin Usta...
Popeyes'ten "Cajun" lezzeti ile hazırlanın yeni Popeyes ürünlerini tatmaya gittim...
3 Nisan 2015 Cuma
Tarçın Events Organizasyonu ile B’IOTA Efsaneye Yolculuk...
29 Mart 2015 Pazar
Peynirli Poğaça
Mutfağımın tadına doyamadığımız lezzeti Teremyağ, yepyeni bir lezzet daha çıkarmış. Lezzeti ile eşsiz Teremyağ`a sütün en kıymetlisi kaymağı eklemişler. Kaymaklı olunca şaşırdım tabi ki ama hikayesini öğrenince işte #benimlezzetsirrim dedim. Anadolu’daki hamarat hanımlar yemeklerinde lezzeti arttırmak için yağ ile birlikte kaymak kullanırlarmış. Bu sır da pek bilinmezmiş :) Teremyağ Gurme Kaymaklı ile ben de bu sırrı keşfedenlerden oldum. Artık keklerim, poğaçalarım, pilavlarım ve de yemeklerim daha bir lezzetli olacak.
İşte bugün sizlere Teremyağ Gurme Kaymaklı ile hazırladığım nefis bir poğaça tarifim var. Poğaçamız kıyır kıyır, bol dereotlu, peynirli lezzeti bol nefis bir anne poğaçası. Teremyağ Gurme Kaymaklı`nın lezzet farkını hissedeceğiniz nefis bir poğaça. Kolay ve bol lezzetli...
Daha bir çok tarif ve püf noktaları için Teremyağ ile kıskandıracak lezzetler hazırlamak Teremyağ Facebook ve Instagram sayfalarını takip ederek hepsi denenmiş ve birbirinden leziz tariflere ulaşabilirsiniz. Hanımlar; siz de bu sırrı mutfağınıza taşıyın ve eşsiz lezzetler hazırlayın :)
Teremyağ`dan gelen hediye paketim. İçinde adıma özel bir tarif defteri, adımın baş harflerinin işlendiği önlük, eldiven ve ahçı başlığı, muhteşem Teremyağ Gurme Kaymaklı tarifleri, buzdolabı not defteri ve kalemi. Tabi ki bir de Teremyağ Gurme Kaymaklı..Çok teşekkürler Teremyağ Gurme Kaymaklı ailesi...
MALZEMELER
6 yemek kaşığı(200 gr.)Teremyağ Gurme Kaymaklı Margarin
2 tane yumurta(1 tanesinin sarısı üzerine)
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
5 su bardağı un(600 gr.)
1\2 demet incecik doğranmış dereotu
İÇİ İÇİN
200 gr.beyaz peynir
ÜZERİ İÇİN
çörekotu
YAPILIŞI
Teremyağ Gurme Kaymaklı`mızı ve hamurumuz için gerekli olan bütün malzemeleri karıştırma kabımıza alıp, yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Daha sonrada 15 -20 dakika kadar dinlendiriyoruz.
Hazırladığımız hamurdan istediğiniz büyüklükte bezeler koparıp, avucumuzun içinde açıyoruz ve içine beyaz peynirimizden koyup yuvarlak şekilde kapatıyoruz.
Hazırladığımız poğaçaları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizip, üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpiyoruz.
Daha sonrada 180 derece fırında kızarana kadar, yaklaşık 30-35 dakika kadar pişiriyoruz.
Bu ölçüden 1 tepsi poğaça çıkıyor.
Afiyet Olsun...
Bu içerik http://nurlumutfakta.blogspot.com/ tarafından hazırlanmıştır.
Bir boomads advertorial içeriğidir.