17 Ekim 2016 Pazartesi

Kuru fasulye unlu et köfte...

Kuru fasulye sevmeyen yoktur sanırım. Fakat yeni nesil çocuklar sevmiyor. Dolayısıyla vitaminini alamıyor. Kenton son günlerde özel bir ürün çıkardı. Kuru fasulye, nohut gibi baklagilleri ön pişirme sonrası un haline getirip farklı alanlarda kullanımını sağlamışlar. Hemen aklıma yeğenim geldi. Erzincan'da yaşayan yeğenime getirdim. Malum diğer çocuklar gibi yeme problemi onunla da yaşıyoruz. Kendisi en çok köfte seviyor. İçine bayat ekmek veya galeta unu yerine katıp pişirdik. Anlamadı. Gönül rahatlığı ile yedirdim. :)

Kısa bir tarif geçeyim sizlere:
1/2 kg köftelik kıyma
1 çay bardağı kenton kuru fasülye unu
1 küçük boy ince kıyılmış kuru soğan 
1/2 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber 
1 tane yumurta

Yapılışı ise şöyle;
Tüm malzemeleri karıştırıp kıvam alınca tahta çubuklara Adana kebabı gibi sararız. Tost makinasında ızgara kısmında  etleri pişiririz. İsteğe göre yanına pilav ile servis yapabilirsiniz. 
Afiyet olsun. :)

13 Ekim 2016 Perşembe

Gerçek incilerden en değerli sofralara FINE PEARL

Karaca’dan Türkiye’de ve Dünyada Bir İlk Karaca, Gerçek İnciden Üretilen “FINE PEARL” Yemek Takımı ile Hayallerin Ötesine Geçiyor.

Tasarımlarıyla sofraların vazgeçilmezi olan Karaca, dünyada bir ilki gerçekleştirerek, gerçek inci kullanılarak üretilen yemek takımı “Fine Pearl”ü şıklık ve zarafet arayan kadınların beğenisine sunuyor. 

İnsanların sevdikleriyle paylaşmaktan keyif aldığı anlara eşlik eden Karaca, Fine Pearl yemek takımı ile sofralara değer katıyor. Bir ilki gerçekleştirerek Türkiye’ye büyük gurur yaşatmaya hazırlanan Karaca, bir Türk markası olarak, dünyada yemek takımı kategorisine yepyeni bir ürün olan Fine Pearl’ü sunuyor. Dünya markası olma hedefiyle çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren marka, sektöre getirdiği yenilikler ve yaklaşımıyla ön plana çıkıyor.
Dünyanın en değerli yemek takımı olan Fine Pearl serisi ile incinin doğallığını sofralarınıza getiren Karaca, klasik yemek takımı anlayışına da farklı bir boyut kazandırıyor. Fine Pearl yemek takımı, parça sayısı ve büyüklüğü ile öne çıkıyor. Kullanıcıların ihtiyaçlarına göre takımdaki kayık tabakların derinlikleri ve sayısı artarken, pasta tabaklarının boyutları, ordövr tabağı olarak da kullanılabilecek şekilde tasarlandı. Dünyanın en önemli akreditasyon şirketi TÜV Rheinland tarafından onaylanan Fine Pearl, 86 parça olarak dizayn edildi. İlk defa gerçek inciden üretilen Fine Pearl yemek takımı, farklı stillerden oluşan özel tasarımlarıyla da fark yaratıyor.  
Prestijli sofraların vazgeçilmez markası Karaca, dostlarınızla paylaşmaktan keyif alacağınız sofralara, incinin zarafetini taşıyor. 
Fine Pearl yemek takımı, 2.297 TL’den başlayan fiyatlarla Karaca mağazalarında ve www.krc.com.tr 'de…

16 Eylül 2016 Cuma

Markaların kaderi mağazalarda yazılıyor...

Markaların kaderi mağazalarda yazılıyor. Her 10 kişiden sadece 2’si, mağazaya girdiğinde sürekli kullandığı markayı satın alıyor...
Alışverişçilerin %70’i,
satın alma kararını mağaza içerisinde veriyor
‘Markaların kaderi, mağaza içinde yazılıyor’ diyerek sözlerine başlayan REM People Yönetim Kurulu Üyesi Emre Haraççıoğlu, şunları söyledi: “Yapılan araştırmalarda, alışverişçilerin %70’i, satın alma kararını büyük oranda mağazanın içinde veriyor. Alışveriş kararları mağaza içerisinde verildiğine göre, markaların mağazalardaki görünürlük başarısı büyük önem kazanıyor. Pazarlamacılar, mağazalardaki marka imajını güçlendirmek için daha akılcı ve hedefe yönelik programlar geliştirmelidir ve bu programlar güçlü tanzim teşhir uygulamalarıyla desteklenmelidir” dedi.

Markalar, alışverişçilere mağazada dokunduğu oranda başarılı oluyor
Hangi marka ürün satın alınacağı kararının büyük oranda mağaza içerisinde verildiğinin altını çizen Emre Haraççıoğlu, şunları kaydetti:
“Alışverişçilerin %70’i plansız alışveriş yapıyorsa, geriye kalan %30 gibi hala alışverişini planlayan bir kitle var. Fakat bu oran, yanıltıcı olmasın. Planlı alışveriş yapan yaklaşık %30’luk kitle, sadece ihtiyacına göre ne alacağını belirliyor. Hangi marka ürünü satın alacağının kararını ise, büyük oranda mağazada veriyor. Planlı alışveriş yapan %30’luk bölümün, %10’u ise mağazadaki alışveriş sırasında almayı planladığı markayı değiştirebiliyor. Bu durumda, her 10 kişiden, sadece 2 kişi mağazaya girdiğinde sürekli kullandığı markayı satın alıyor” diye konuştu.  

Tüketicinin gözünün önünde olan ürünler, alışveriş sepetine giriyor
Markaların etkin görülebilir olmasının önemine vurgu yapan Emre Haraççıoğlu, şunları anlattı:
“Alışverişçilerin %20’den fazlası, mağazaya girdiğinde daha önce hiç planlamadıkları ürünleri alarak çıkıyor. Nitekim her 4 kişiden 1’i, o anda rafta ya da diğer teşhir alanlarında kendisine en çok görünen ürünü satın alıyor. Alışverişçilerin %60’dan fazlası da, hangi markadan ne kadar alacağına mağazanın içinde karar veriyor. Kısaca, mağazalardaki markalar, etkin görülebilirlik sağlandığı oranda şansını arttırır, aksi halde olumsuz senaryolar ortaya çıkar. Özetle, göz önünde olan ürünler, alışveriş sepetine girmektedir”  şeklinde konuştu.

Alışverişçilerin %10’u ise, aradığını bulamadığı için mağazadan ayrılıyor
Her 10 kişiden 1 kişinin aradığını bulamadığı için hiçbir şey satın almadan mağazadan çıktığını anlatan Emre Haraççıoğlu, şunları kaydetti:
“Belki o an aradığı ürünler, mağazada herhangi bir yerde bulunsa bile, etkin bir görülebilirlik sağlanmadığı için alışverişçiler mağazadan ayrılabiliyor. Bu durum gösteriyor ki, mağaza içerisinde alışveriçileri yakalamak için onların ilgisini çekecek pazarlama aktiviteleri düzenlemek ve etkili tanzim teşhir yapmak oldukça kazançlıdır. Çünkü alışverişçi, mağazaya satın alma niyetiyle ve para harcamaya hazır olarak girmektedir.” dedi. 

11 Nisan 2016 Pazartesi

Tam Tane Tahıllı Uno Premium Ailesi ile Tam Beslen Tam Yaşa

UNO Premium ailesi sayesinde Türkiye’de ilk kez bir tam tane tahıllı ekmek portföyü var.

Peki tam tane tahıllı ekmek ne demek?

İster buğday, ister çavdar, yulaf veya başka bir tahıl olsun, tahıl tanesinin tam halde, yani ayrıştırılmadan, doğal haliyle kullanılması demek. Tam tane tahıllı ekmekte tahılın sadece unsu özü değil, ruşeym ve kepek kısımları da kullanılıyor. İşte bu yüzden Tam Tane Tahıllı UNO Premium ekmek, yüksek vitamin, mineral, lif ve hatta protein içeriyor. Kahvaltılarda ve ara öğünlerde tost olarak tüketilebiliyor. Ana öğünlerde et, balık, sebze yemeklerinden salatalara kadar çeşitli lezzetlerin eşlikçisi olabiliyor. Ayrıca özel günlerde enfes tariflerle kanepe çeşitleri hazırlamakta da kullanılabiliyor. Ekmek tüketirken sadece doymak değil, tam anlamıyla beslenmek isteyenlere Tam Tane Tahıllı UNO Premium ekmekleri tavsiye ediyorum.

Daha fazla bilgi almak için videolarını izleyebilir ve Facebook hesaplarını takip edebilirsiniz. Sağlıkla kalın,

https://www.facebook.com/UNOEkmek/

#TamBeslenTamYaşa

Bir boomads advertorial içeriğidir.

20 Mart 2016 Pazar

Hıdiv Kasrı'nda kahvaltı tadım etkinliği...

Herkese merhaba. Bu sıkıntılı günlerde yazı paylaşmak güç ama bir şekil hayat devam ediyor. Uzun süredir yazmaya fırsat bulamadığım bu yazıyı yazayım dedim... Geçtiğimiz ay Hıdiv Kasrı'nda bir blogger buluşmasına Uba Foto Ümit bey tarafından davet edildim. Seve seve kabul ettim tabi. Beltur'a bağlı Hıdiv Kasrı Beykoz'da...

9 Mart 2016 Çarşamba

Çamaşır Çoksa Tursil'le Yıka...


Blogger olmanın en iyi yanlarından bir tanesi de şu ki hayattan bunaldığınız anlarda bir lansman çıkıyor ve yeni ürün tanımanın yanı sıra sosyalleşiyorsunuz. Sevgili MedPartners'in davetiye Tursil'in blogger eventine davet aldım. Açıkçası onlar çağırdı mı hiç destursuz katılıyorum. İşyerinden izin alıp gittim. 15 dk geç çıkmamın sıkıntısı bir yana Ortaköy'de mekan aradım. :) Mekan Feriye Lokantası'nda idi.

8 Mart 2016 Salı

Kepek Unlu Su Böreği...

Hamur işlerinde en sevdiğim böreklerden birisi su böreği benim için. Ortanca teyzemden öğrendiğim kadarıyla biliyorum. Ve o tarif damak zevkime uygun. Farklı tariflerde su börekleri yapılabilir. Tabi biraz sağlıklı olması bakımından kepek unu ile yaptım. Lezzeti değişsede normaline göre daha içime sinerek tükettim. Su böreği tarifini genelde herkes zor diye tarif etsede bana pratik geliyor. Belki sabırlı bir insan olduğum için olabilir. :)

6 Mart 2016 Pazar

Ali Nazik Dolması...

Blogger olana kadar Ali Nazik yemeğini kabak dolmasının bir türü olarak biliyordum. Fakat çevremde baktım bayağı farklı bir şekilde farklı bir tarif yapılıyor. Neyse bu benim tarifim. :)
Yöremin lezzetli yemeklerinden. Birazda özen gösterdiğimiz misafirlerimize ikram etmek için güzel bir yemektir. Kıyması bol pirinci az yemeğin buyrun tarifine :)

22 Şubat 2016 Pazartesi

Damat Paçası...


Geçtiğimiz hafta Yemek Şenliği organizasyonuna Yöresel Et Yemekleri ile finalist olarak katıldım. İlk etapta yemek yarışması için fotoğraf atmıştım. Sonra da finale kaldığımı öğrendim. Bu tarz yarışmaları çok sevmiyorum. 1000 defa denediğiniz bir yemeğinizin şartlardan veya farklı damat tatlarından dolayı oylamaya tutulması aslında hiçte hoşuma gitmiyor. Yine de finale kaldığımı öğrenmek güzeldi ve kıramayacağım insanlardan dolayı katıldım. Finale kalan yemeğim damat paçasıydı.

21 Şubat 2016 Pazar

RAMADA ENCORE ISTANBUL AIRPORT OTEL blogger etkinliği...



Geçtiğimiz ay blog yazarı olarak bir etkinliğe davet edildim. Uzun zamandır katılamıyordum yoğunluktan. Artık yoğunluğum bitmişti. Ve de hafta sonu olunca kaçırmak istemedim. Sefaköy / Beşyol Metrobüs durağında inip Avcılar yönüne doğru sol taraftaki cadde içinde kalan mekan oldukça şık bir yerde... Geç kalacağım korkusuyla 1 saat erken gitmişim. Neyse ki sevgili blogger arkadaşım Arzu (Lezzet Tramvayı) ile karşılaştım. Uzun zamandır görüşemiyorduk. Güzel bir tevafuk oldu. :)

5 Şubat 2016 Cuma

Haburbanlı (Narlı Mercimek) Çorbası...

Yöresel lezzetlere takmış durumdayım, beni takip edenler bilir... :) Annemin anneannesinin yaptığı yöresel bir çorba bu. Faydası varmış. Ama nar öyle güneydoğuda az bulunduğu için özel bir yemek olarak tüketiliyormuş. Meyvelerden narı pişirdiğimiz mercimekli çorbaya eklenmesiyle yapılıyor. Annem her yıl 1 defa yapar. İlk kez görüntüleme imkanım oldu. Zira hemen bitiyor çorba. :)

13 Ocak 2016 Çarşamba

Can cana hediyeleşme etkinliği...

Beni şahsen tanıyanlar bilir. Hediyeleşmeyi çok severim. Büyük küçük demem, zamanlı zamansız demem çok kişiye hediye alırım. Sevgili www.pinarlahayat.com Pınar'ın daveti üzerine 7 kişilik bir hediyeleşme grubuna dahil oldum. Açıkçası işlerimin yoğunluğundan kim geliyor kim gelmiyor diye bakmadım. "E dedim işin ucunda Pınar varsa zaten kaçırılmaz, gidilir." diye düşündüm. Tabi tanımadığım kişilerdi. İnsanın tanıdığına hediye alması güç iken tanımadığına hediye alması apayrı bir zor. Mutfak eşyası artık baydı ve makyaj malzemesi oldukça riskliydi. Mağazaları gezerken herkesin kullandığı ve 3. 5. olsa bile sürekli gerekliliği olan havlu geldi aklıma. Bir mağazaya girdim. Baktım tam çeyizlik el ve yüz havlusu, takım. Hemen aldım. Çok hoşuma gitti. Etkinlik günü işten izin alıp buluşacağımız mekana doğru yol aldım. Tabi her zamanki gibi geciktim. :)

11 Ocak 2016 Pazartesi

Holuşka (Haluşka)...

Kimi holuşka diyor kimi haluşka. Kim ne derse desin öğrendiğim kişi ne dediyse öyle tarif aldım ve öyle yedim. Artık bilemiyorum. :))

Sevgili mesai arkadaşım Merve'nin ofise getirmesiyle bu yemeği tanıdım. Kendisi Antalya'lı. Köyünün meşhur yemeklerindenmiş. Ben çok sevdim. Ve de oldukça pratik geldi. E malum yöresel yemeklere akıl yormayı ve yapmayı seven biri olarak kaçırmadım tarif fırsatını. Sağolsun annesinden bizzat öğrendim. Bloğumun sloganı yine geçerli oldu. Annelerimizden öğreniriz yemek yapmayı demiştim. Çok konuştum, tarifine geçeyim bari ben. :)) 
Malzemeleri:
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 kase yağsız peynir (lor, çökelek vs olabilir.)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı toz biber
1 baş kuru soğan
1/4 bağ maydanoz
Su

5 Ocak 2016 Salı

Vissmate / Temizliğin Kırmızı Kahramanı...


Geçenlerde denemem için vissmate bana çamaşır suyu göndermişti. Hemen denedim ama ancak yazıyorum. Yoğunluktan mutfağa pek giremiyorum. Annemde yaş aldı artık yetişemiyor. Sanırım unuttu bir süredir. Baktım lavabo fena olmuş sararmaktan. E hijyen dediler, maximum koruma dediler denemeden olmazdı. :)

31 Aralık 2015 Perşembe

Çamaşır Yıkamanın Keyifli Hali

Ev işleri arasında her hanımın farklı favorileri vardır. Mesela kimi ütü yapmayı sever , bazıları ise yemek yapmayı. Sevdiğiniz işlerin size verdiği keyif ise bambaşkadır ve terapik etkileri vardır. Başka dünyalara gider, hayaller kurar, güzel anları hatırlar, planlar yaparsınız.

Size harika bir haberimiz var. Artık bu keyfi size yaşatan favorileriniz arasına çamaşırı da ekleyebilirsiniz :) Çünkü Rinso bunu mümkün kılıyor.

Rengarenk paketleri ile raflarda dururken bile enerjisini yansıtan Rinso, çamaşır yıkamayı kolay ve eğlenceli bir hale getiriyor. Rinso’nun Kır Bahcesi (Yeşil), Çiçek Bahcesi (Pembe) ve Büyülü Bahçe (Mor) şişeli sıvı deterjanları hem beyaz hem de renklileriniz için tortu bırakmayan bir temizlik vaad ediyor.

Rinso’nun gerçek eğlencesi, yıkama sonrası çamaşır makineninizi açtığınız anda başlıyor. Öyle ki kapağı açtığınız anda tertemiz çamaşırlarınıza eşlik eden muhteşem çiçek kokuları tüm banyoya yayıyor. İşte o an, hissettiğiniz duygular tarif edilmez. Sanki bir anda sevdiğiniz bir melodi çalmaya başlıyor ve o koku sizi alıp bambaşka bir yerlere götürüyor.

Bu kokular o kadar kalıcı ki tertemiz çamaşırlarınızı asarken, kuruturken, ütülerken ve tabii ki giyerken makineyi açtığınız o andaki duygular size kendini hatırlatmaya devam ediyor. Rinso kalıcı bahar kokuları ile çamaşır yıkamayı keyfe dönüştürüyor.

Mutluluk ve keyif zaten anlık değil midir? Mühim olan o anlara hayatınızda yer açmak. İşte Rinso bunu mümkün kılıyor.

 

Bir boomads advertorial içeriğidir.

20 Kasım 2015 Cuma

Pril & Açelya Akkoyun blogger buluşması...


Günaydın. :)

Bazen kendimi şanslı hissediyorum. Blogger olmak son dönemlerde blog yazarları ve instagram yazarları tarafından özel yazarlar olarak adledilsede ben normal bir günlük tutan olarak çoğunlukla özel günler yaşıyor ve yaşatılıyoruz. Bu özel günlerden bir tanesi de Pril'in düzenlediği Pril ve Açelya Akkoyun blogger buluşmasının İstanbul ayağına katılmak oldu. Takip ettiğim kadarıyla Antalya, Trabzon, İzmir, Ankara, Bursa gibi birçok ilde özel ve genel etkinlikler düzenlendi.

11 Eylül 2015 Cuma

Hacı Sayid'den cevizli baklava tarifi...

1 kg baklavalık buğday unu
3 yumurta
15 gr tuz
300 gr su
350 gr öğütülmüş ceviz içi

Şerbet için;
1 kg şeker
400 gr su
yarım limon suyu
40*60 cm tepsisi (büyük boy fırın tepsisi)

Hamurun hazırlanması:
Mermer tezgâhı veya pürüzsüz tahta masa üzerine 1 kg. baklavalık unu tepeleme döküp ortasını havuz gibi açın. İçine 350 gr su, 15 gr. tuz ve 3 adet yumurtayı koyun ve yoğurarak hamur tutun. Hamur sert gelirse, biraz daha su katılarak yumuşatılabilir, fakat baklava hamuru sert olması gevrekliği artırır.

Yoğurduğunuz hamurun üzerini nemli bir bez ile kapatıp 15 dakika kadar dinlendirin.
Dinlendirdiğiniz hamura bir kez daha bu işlemi tekrarladıktan sonra, hamuru düzgün, ince uzun bir oklava şekline sokup bıçak ile 30 eşit parça halinde kesiyoruz.

Kesilen hamurlar beze haline getirilerek üst üste araları hafifçe nişastalanır. 15 dakika daha üzeri nemli bir bez örtülerek dinlendirilir. Dinlenen hamurlar teker teker tabak büyüklüğünde açılarak üst üste araları bolca nişastalanarak dizilir. Hamurun her yerinin nişastalandığından emin olmalısınız. Aksi takdirde hamur bir birine yapışır.

Açtığınız hamurları, üzerine nişasta serpip 10’ ar 10’ar istifleyin. Kenarlarındaki fazla nişastayı alıp hamurların üzerine yine nemli bir bez örtün ve dinlendirin. Dinlenen hamurlardan ilk 10’luk grubu tezgâhın üzerine alıp nişasta serptikten sonra merdane ile kenarlara bastırarak tepsinizin büyüklüğünde açın, açtığınız yufkaları teker teker oklavaya sararak tezgâhın üstüne teker teker serin; bu arada yufkaların üzerine nişasta serpmeyi ihmal etmeyin. Bu işlemi diğer 10’luk gruplar için de tekrarlayın.

Tepsiye Döşemesi:
Hazırlanmış yufkalardan ilk 10’luk kısmı tezgâha üst üste serin ve tepsinizi kalıp yaparak dışında kalan kısımları kesip parçalara ayırın. Tepsinin içini hafif yağlayın. Tabanına yufkaların iki tanesini düzgünce serin hafifçe erittiğiniz tereyağı ile yağlayın. Kesilen kenar yufkaların yarısını tepsinin içini tamamen kaplayacak şekilde kat kat atın tekrar yağlayın. İşlemi ilk 10’luk yufka bitene kadar tekrarlayın. Bu yufka katlarının üzerine öğütülmüş ceviz içini serpin. Kalan kenar yufkaları da, cevizin üzerine aynı şekilde kat kat atın yağlayın. Daha sonra diğer 10’luk yufka işlemi içinde aynı işlem yapılır.

En son kalan 10 tane yufkalar ise tek tek tepsiye yerleştirilir araları tek tek yağlanır. Tepsinin dışına taşan yufkaların kenarlarını bıçak ile düzeltin. Dikkatli bir şekilde çok keskin bir bıçak yardımıyla baklavayı dilimleyin. Geriye kalan erimiş tereyağı, tepside kuru yer kalmayacak şekilde gezdirerek dökülür. İşlemi biten baklava tepsisi 200 derecedeki fırında yaklaşık 45 dakika kadar pişirilir.

Fırından çıkan baklava soğutmadan hazırladığınız sıcak şerbet her yerine eşit bir şekilde ilave edilir. Şerbeti çekmesini ve soğuması beklenir.

10 Eylül 2015 Perşembe

Fitpack ürün deneyimim...

Merhabalar

Sosyal medyada takip edenler bilir ne kadar kilolarımdan şikayet ettiğimi. Geçenlerde bir teklif geldi bir markadan. Bu markayı ilk kez duydum doğrusu. Siteyi incelediğimde bitkisel "Kilo Verme Amaçlı Enerjisi Kısıtlanmış Gıda" olduğunu okudum. Başlangıç, devam paketleri var.

Başlangıç (STARTER) paketinin içeriği; protein ve temel besinlerin bileşiminden oluşan doğal çilek tadında lezzetli bir öğündür. Her bir saşe (paket) doğal whey proteini, 18 aminoasit, 25 vitamin&mineral ve zengin lif içeriğinden oluşur. Esansiyel besin bileşenlerinin hepsini içermesi nedeni ile besin eksikliği riski içermez. Whey proteini esansiyel ve esansiyel olmayan aminoasit içeriği bakımından zengin bir proteindir. FITPACK, kilo kontrolü için toplam günlük diyetin yerini alır.

FITPACK CONTINUE (Devam paketi) içeriği ise; Türk Gıda Kodeksi Kilo Verme Amaçlı Enerjisi Kısıtlanmış Gıdalar Tebliği'ne1 göre zayıflamak için formüle edilmiş çilekli milksahe  tadında kalorisi kısıtlanmış bir gıdadır. Her bir saşe (paket) doğal whey proteini, 18 aminoasit, 25 vitamin&mineral ve zengin lif içeriğinden oluşur. Esansiyel besin bileşenlerinin hepsini içermesi nedeni ile besin eksikliği riski içermez. Kilo vermek için; FITPACK diyeti kapsamında 2. günden sonra, 2 ana öğün yerine FITPACK CONTINUE (tercihen sabah ve akşam) kullanılır, bu öğünlerde başka bir gıda alınmaz. Diğer ana öğünde ise 500 kaloriyi aşmayacak şekilde sağlıklı yemek (tercihen öğlen) tüketilir. Bu öğünler arasında her biri 100 kaloriyi geçmeyecek şekilde 3 ara öğün kullanılır. Diyet içerisinde günlük 2-3 litre su içilmesi gereklidir. İstenilen kiloya ulaştıktan sonra mevcut kilonun korunması için; günde bir ana öğünün yerine (tercihen akşam) FITPACK CONTINUE kullanılır. Diğer iki ana öğün sağlıklı yemek(tercihen sabah ve öğlen) tüketilir. Her öğünde 1 saşe (26 g. Toz) ile 250 ml yarım yağlı süt (%1,5 yağ) iyice karıştırılarak içilir. Bir porsiyon bir öğüne eşdeğerdir.

Okuyunca bu yazıları bir güven geldi ve ürünü kullanmaya karar verdim.
İlk etapta başlangıç ve devam ürünleri geldi. Bu gıdaları tüketirken dikkat edilecek nokta ilk 2 gün fitpack harici başka bir gıda alınmaması. Su tüketebiliyoruz sadece. Sonraki 5 gün ise devam ürünü ile devam ediyoruz.

31 Temmuz 2015 Cuma

Bir Sosyal Sorumluluk Projesi: Keskin Color ile çocuklar doğayı renklerle anlattı...

KESKİN COLOR RESİM YARIŞMASINDA, ÇOCUKLAR DOĞAYI RENKLERLE ANLATTI

50 yıllık deneyimi ve üstün kaliteye sahip ürünleri ile kırtasiye sektörünün öncü ismi Keskin Color’ın sosyal sorumluluk bilinciyle ve çocuklara resim sanatını sevdirerek onların hayal güçlerine yeni pencereler açmak üzere Doğa Eğitim Kurumları iş birliği ile düzenlediği resim yarışması sonuçlandı. “Çevre-Doğa” konulu yarışmaya öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Jürinin değerlendirmesi sonunda birbirinden değerli ödülleri almaya hak kazanan resimler seçildi. Ödül töreni ise Bostancı Doğa Koleji’nde gerçekleştirildi. 

Resim sanatı, çocukların hayal güçlerini olduğu gibi el becerilerini de geliştirmenin en keyifli yolu. Keskin Color, bu nedenle ödüllü bir resim yarışması düzenleyerek çocukların gelişimlerine destek olmak ve onlara resim sanatını sevdirmek hedefiyle yola çıktı. Doğa Eğitim Kurumları arasında gerçekleştirilen yarışma sonucunda ilköğretim kategorisinde Nehir Çelik birinciliği elde ederken Keskin Color’dan bisiklet kazandı. İkinciliğe hak kazanan Nehir Geçgel 7 inç tablet, üçüncü Emir Alver ise üçüncülük ödülü olan mp3 player’ın sahibi oldu. Ortaöğretim kategorisinde birincilik ödülüne layık görülen Reyhan Şahin, Keskin Color’dan iPad kazandı. İkinci Melis Akça 7 inç tablet, üçüncü Selin Ersanlı ise mp3 player’dan oluşan ödüllerini alırken büyük mutluluk yaşadı. Anaokulu kategorisinin birincisi de Zeynep Ilgın Sivri oldu. Yarışmada 34 kişiye de mansiyon ödülü verildi. Öte yandan dereceye giren ve mansiyon ödülü alan tüm öğrencilere teşekkür belgesi ile birlikte Keskin Color’dan defter seti de armağan edildi.   

Keskin Color, dereceye giren yarışmacıların eserlerini, defter kapağı tasarımı olarak ürünlerinde kullanacak. 

www.keskincolor.com


14 Temmuz 2015 Salı

Duyduk duymadık demeyin… :)

Sevgili Dostlar,

Sabancı Topluluğu’nun sadelik, neşe, iyimserlik ve inovatif yaklaşım odaklı online alışveriş platformu kliksa.com, siz değerli okurlarıma özel bir kampanya başlatıyor. kliksa.com, kampanya çerçevesinde “anne bebek ve oyuncak” kategorisinden yapılacak (bebek bezi hariç) 100 TL’lik alışverişlerde 10 TL indirim fırsatı sunuyor!

Tam yaz aylarında olduğumuz, çoğumuzun yeni yeni tatile çıkmaya başladığı bugünlerde alınacak o kadar çok şey var ki! Hele de hala olunca  :) Bu yüzden, Kliksa’nın bu kampanyasını duyunca hemen paylaşmak istedim.

İndirimden faydalanmanız için tek yapmanız gereken, www.kliksa.com adresine girip istediğiniz anne bebek ürünlerini seçmek ve sepette ödeme adımına geldiğinizde “hediye çeki/promosyon kodu kullanmak istiyorum” bölümüne şu kodu yazarak alışverişinizi tamamlamak: (İndirim kodu: KLIKSAINDYS)

İşte bu kadar! :)

Aklıma gelmişken… İndirimden yararlanabileceğiniz kodlar yalnızca 100 adetle sınırlı. Acele edin, indirim fırsatından yararlanın. :)

1 Temmuz 2015 Çarşamba

Köşdere Kırk Geçit Termal Otel blogger etkinliği...

Merhabalar;

Güzel bir deneyimimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Uzun süredir diz ağrısı çeken biri olarak arzu ettiğim termal otel deneyimimi sevgili Fatma Samsa Yılmaz'ın daveti üzerine yaşadım. Kaz Dağları oksijen bakımından dünyanın sayılı yerlerinden biri olarak anılıyor. Orada bulunuyor Köşdere Kırk Geçit Termal Oteli...

Çanakkale'nin Biga ilçesine gitmek için yola çıktım ve mekana vardım.

27 Haziran 2015 Cumartesi

Karaca ile "Senin Sofran" eğitimi...


Bu yazıyı yazarken şunu belirtmeliyim ki sofra dizmek pek bana göre bir iş değil... Çünkü hiç anlamıyorum. Zira belki bekar olduğum için kendi düzenimin olmayışı. Belki malzemeleri temin etmemem güzel bir masa kurmamı hep engellemiştir. 6 yıldır blog yazıyorum bilenler bilir doğru düzgün masa fotoğrafım yoktur. Ya misafirliğe gitmişimdir ya da başkasının masası diye çeker paylaşırım. Davet edildiğim Karaca ile "Senin Sofran" eğitimi benim için en özel etkinliklerimden birisiydi. Çünkü sofra kurma eğitimi alacaktım. Çok yoğun tempolu bir günümde işyerimden özel izin alıp koştura koştura gittim. Antalya'dan katılımcı bloggerların olduğunu öğrenmekte onları göreceğim için ayrıca sevindirdi.

3 Haziran 2015 Çarşamba

Waffle House Bistrotheque blogger tadım etkinliği...

Herkese merhabalar :)
Deneyimlerimi her zamanki gibi sizlere aktarmak istedim. Yazıma başlamadan evvel söylemeliyim ki ben hiç waffle yemedim. O nedenle çok heyecanla etkinlik davetini kabul ettim. Mekan Akbatı AVM'de idi. Sağolsunlar bizi servis ile aldılar. Bu bizim ulaşımımız için çok güzel oldu. Bazı blogger arkadaşlarım Anadolu Yakası tarafından gelmişlerdi çünkü. Mekana gittiğimizde güler yüzlü bir ekip bizi karşıladı. Hemen bize ayrılan yere geçtik. Önce lezzetli bir kahve ile etkinliğimize başladık.

11 Mayıs 2015 Pazartesi

Karamelli Trileçe Tatlısı...

Bu tarifi yapmayan blog yazarı kalmamıştır sanırım. Ben sakin davranıp en iyi ve bizzat tattığım trileçe tarifini deneyimlemek ve takipçilerime doğru tarifi vermek istedim. Geçtiğimiz yaz Antalya Blog Yazarları toplantısına davet edilmiş ve gitmiştim Antalya'ya. Sevgili www.hunerlieller.net sitesinin sahibesi Hülya hanımın evinde tatmıştım. Bloğunda da tarifi aynen benim tarifteki gibi mevcuttur. Oradan da okuyabilirsiniz. Nicedir vakit bulamamıştım. Denedim ve ne denli pratik ve güzel bir tarif olduğunu daha da iyi anladım. Tarifi okumak ve deneyimlemek için tarifi sonuna kadar okumanızı tavsiye ederim. :)

1 Mayıs 2015 Cuma

Çirişli Midye Börek...

borek, çirişli börek, etyemekleri, hamurişi, mayalihamurisleri, midye borek, midye börek, pratik börek tarifi, tavuklu borek, yoreselyemekler,
Erzincan'a abimin yanına gittiğimde yengem yapmıştı bana. Oldukça hafif geldi. Hiç duymamıştım çirişi. Ben güneydoğu kökenli olduğum için bizde ciriş bulgurun bir çeşidi olarak yemeklerimde kullanıyorum. Bknz: Yahudi Köftesi

Tarif ve lezzet çok hoşuma gitti. Hemen denedim. Hem çıtır çıtır oldu. Hem de lezzeti mükemmel... Oldukça pratik. Denemenizi tavsiye ederim. :)

19 Nisan 2015 Pazar

14 Nisan 2015 Salı

Asırlık Lezzetler Tadımı "Develi Florya Şubesi'nde"



Ben doğma büyüme Kocamustafapaşa'lıyım. Bilenler bilir Develi'nin sanıyorum ilk şubesidir Samatya meydanındaki mekanı. Babam restaurant işi ile uğraştığı için hep evde muhabbetimizin arasında geçerdi. Hatta bir dönem İkinci Bahar dizisi tam karşısında çekilmişti. Sevgili Özlem Mekik ve Funda Aydeniz'in daveti üzerine Develi'de blogger tadım buluşmasına katıldım.

7 Nisan 2015 Salı

Dönerci Şahin Usta...

Bağımsız çalışan, yaptığı iş sermayeden ziyade kol ve beden gücüne dayanan işyeri sahiplerini anlatmak için kullanılan bir kelime Esnaflık. Çalıştığım işyerine sahibinin ziyareti üzerine tanıştığım bir döner mekanını anlatmak isterim sizlere...

Popeyes'ten "Cajun" lezzeti ile hazırlanın yeni Popeyes ürünlerini tatmaya gittim...

2 hafta evvel bir paket geldi... Baharatlık, otantik lezzetlerden oluşan enfes kokulu baharat ve bir basın bülteni ile 2 kişilik bir yemek davetiyesi geldi. Bizim eve yakın Kale Center'dan ara sıra yediğimi hatırladım ve akşam yemeye gittim annem ve erkek kardeşimle. Gittik mekana. Biraz derdimi anlatmak güç olsada elemanlar sağolsun çok ilgilendiler. Bir süre bekledikten sonra paketimizi aldık. 2 kişilik yemek fişi ile 3 kişi tadarız diye düşündüm. O kadar çok patates ve tavuk verdiler ki şaştım. 3 kişi yedik. Hatta biraz kaldı. :)

3 Nisan 2015 Cuma

Tarçın Events Organizasyonu ile B’IOTA Efsaneye Yolculuk...

Biota'ya bilmezdim eskiden. Tek bildiğim Bioder tüy azaltıcı kremlerdi. Sanıyorum ilk çıkan ürünüdür Biota'nın. Aldım kullandım. Memnun kaldım. Bir ara Bioblas şampuan çıktı. Çok fazla kullandım. Hatta 2 tane şampuan ile kasaya geldiğimde kasiyer "Gerçekten dökülmeyi engelliyor mu?" sorusuyla karşılaştım. Sanırım biz hanımlar için tüy azaltıcı ve saç bakım ürünleri en çok ilgimizi çekenler. Biota geçmişindeki bu başarı ile yeni ürünler ürettiler. Uzun bir süredir tanıdığım "Tarçın Pasta Evi" olarak blog dünyasında başarı gösteren Fatma Samsa Yılmaz şimdilerde "Tarçın Events" olarak marka organizasyon ve tanıtımları yapmakla bu işi ne kadar aldığını bizlere gösterdi.

29 Mart 2015 Pazar

Peynirli Poğaça

Mutfağımın tadına doyamadığımız lezzeti Teremyağ, yepyeni bir lezzet daha çıkarmış. Lezzeti ile eşsiz Teremyağ`a sütün en kıymetlisi kaymağı eklemişler. Kaymaklı olunca şaşırdım tabi ki ama hikayesini öğrenince işte #benimlezzetsirrim dedim. Anadolu’daki hamarat hanımlar yemeklerinde lezzeti arttırmak için yağ ile birlikte kaymak kullanırlarmış. Bu sır da pek bilinmezmiş :) Teremyağ Gurme Kaymaklı ile ben de bu sırrı keşfedenlerden oldum. Artık keklerim, poğaçalarım, pilavlarım ve de yemeklerim daha bir lezzetli olacak.

İşte bugün sizlere Teremyağ Gurme Kaymaklı ile hazırladığım nefis bir poğaça tarifim var. Poğaçamız kıyır kıyır, bol dereotlu, peynirli lezzeti bol nefis bir anne poğaçası. Teremyağ Gurme Kaymaklı`nın lezzet farkını hissedeceğiniz nefis bir poğaça. Kolay ve bol lezzetli...

Daha bir çok tarif ve püf noktaları için Teremyağ ile kıskandıracak lezzetler hazırlamak Teremyağ Facebook ve Instagram sayfalarını takip ederek hepsi denenmiş ve birbirinden leziz tariflere ulaşabilirsiniz. Hanımlar; siz de bu sırrı mutfağınıza taşıyın ve eşsiz lezzetler hazırlayın :)

Teremyağ`dan gelen hediye paketim. İçinde adıma özel bir tarif defteri, adımın baş harflerinin işlendiği önlük, eldiven ve ahçı başlığı, muhteşem Teremyağ Gurme Kaymaklı tarifleri, buzdolabı not defteri ve kalemi. Tabi ki bir de Teremyağ Gurme Kaymaklı..Çok teşekkürler Teremyağ Gurme Kaymaklı ailesi...

MALZEMELER
6 yemek kaşığı(200 gr.)Teremyağ Gurme Kaymaklı Margarin
2 tane yumurta(1 tanesinin sarısı üzerine)
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
5 su bardağı un(600 gr.)
1\2 demet incecik doğranmış dereotu
İÇİ İÇİN
200 gr.beyaz peynir
ÜZERİ İÇİN
çörekotu

YAPILIŞI

Teremyağ Gurme Kaymaklı`mızı ve hamurumuz için gerekli olan bütün malzemeleri karıştırma kabımıza alıp, yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Daha sonrada 15 -20 dakika kadar dinlendiriyoruz.

Hazırladığımız hamurdan istediğiniz büyüklükte bezeler koparıp, avucumuzun içinde açıyoruz ve içine beyaz peynirimizden koyup yuvarlak şekilde kapatıyoruz.

Hazırladığımız poğaçaları pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine dizip, üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu serpiyoruz.

Daha sonrada 180 derece fırında kızarana kadar, yaklaşık 30-35 dakika kadar pişiriyoruz.

Bu ölçüden 1 tepsi poğaça çıkıyor.

Afiyet Olsun...

Bu içerik http://nurlumutfakta.blogspot.com/ tarafından hazırlanmıştır. 

Bir boomads advertorial içeriğidir.

27 Mart 2015 Cuma

Gloria Jean's Coffees blogger eventi...

Malumunuz etkinliklere pek katılamıyorum, katılsamda iyi ve sevdiğim markaların davetlerine katılmayı tercih ediyorum. Gloria Jean's Coffees markası bildiğim fakat daha evvel hiç gitmediğim bir kahve markası. Davet gelince hem markayı daha iyi tanımak hem de ürünlerini tatmak ve kendi damak zevkime uygunluğunu anlamak için katıldım.
Ayrıntılar ve devamı için tık...

15 Mart 2015 Pazar

Cevizli Ev Baklavası...


Canım annemle birlikte küçüklüğümden bu yana baklava yaparız. Yaptığımız yemekleri arşivlemek amacıyla açtığım bu blogda tarifini yayınlamadan olmazdı. Ev baklavası ama çok hafiftir. Ağır şerbetli yapmıyorum. Tabi sizin damak tadınıza göre şerbetini az daha şeker ekleyerek koyulaştırabilirsiniz.

20 Şubat 2015 Cuma

"14 Şubat 14 Sevgi Kadını" etkinliğimiz....

2014 yılının son aylarından bu yana hazırlığına uzaktan / yakından şahit olduğum özel bir güne davet edildim. Özel organizasyonlara dahil edilmek sanırım herkes gibi benimde hoşuma giden ve özel hissettiren bir durum.

Bir önceki Garden Event etkinliğini de üstlenip güzel bir organizasyona imza atan sevgili Pınar Şenoğlu ve Nihal Yeşiltaç Oran arkadaşım sağolsunlar davet ettiler bu blog yazarları etkinliğine. Tabi özel bir gün seçmişler "14 Şubat".

Mekan Sürmeli Otel olarak seçilmişti. Gidişim biraz sıkıntılı oldu. Koştur koştur. Elimde afiş. Bu arada hanımlar etkinlik için kullanılabilecek logo ve tüm grafikleri kendim hazırladım, hem de büyük bir keyifle. :)

Mecidiyeköy'de buluşup Yasemin (biricit cons) ile birlikte mekanı bulduk.

"Paşabahçe Gurme Projesi" ile her çay için farklı bardak...

Paşabahçe bir süredir farklı tasarımları ile gözümüzü dolduruyor. Geçenlerde bu paket bana ulaştığında çok mutlu oldum. İçinde çeşitli çay için ayrı bardak tasarlamış...

Gelen basın bültenindeki yazı çok etkileyici. Sizlerle paylaşmak istedim. :)

"Moderatörlüğünü kimya mühendisi ve çay uzmanı Ece Erel'in yaptığı 'Çay Tadım Etkinliği"mize sommelier, çay ve kahve uzmanları, sektör profesyonelleri ve tasarımcılar katıldı. Bergsen Galeri'de düzenlenen ve yarım gün süren etkinlik dört kategoride yapıldı. Karadeniz siyah çayı, Karadeniz yeşil çayı, bitki çayı ve early grey poşet çayı farklı cam bardaklarda test edildi. Tadımlar yapıldı. Çay tiplerinin aroma ve gövdesiyle uyumu, ısıyı muhafaza edebilirlikleri, görsellikleri detaylı puantaj tablosu üzerinde değerlendirildi.

Değerlendirilmeler sonucunda, Karadeniz siyah çayı ince belli çay bardağı, Karadeniz yeşil çay için geleneksel uzakdoğu çay kasesini andıran cam bardak, bitki-ada çayı için kadeh tipli çay bardağı, Earl Grey poşet çay için ise büyük hacimli kulplu cam bardak seçildi."

9 Şubat 2015 Pazartesi

Capuccino Balkabağı Çorbası ve Türkmen Saçak Peyniri...

CookPlus etkinliğinden bir yemek tarifim daha. Tadını çok beğendiğim ve ilk kez denediğim bir çorba bu. Tam da zamanı. Mutlaka deneyin derim... :)

Malzemeler:
2-3 diş sarımsak
1 iri dilim balkabağı
1 baş kuru soğan
1/2 paket krema
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Az karabiber
Az tuz
500-750 gr tavuk suyu

Hazırlanışı:
Soğan ve sarımsağı çok ince boyutlarda doğrayın. Zeytinyağını derin bir tencereye koyup üzerine doğranmış soğan ve sarımsağı atıp kavurun. Balkabağını küp küp doğrayın ve tencereye ilave edin. Tavuksuyunu verip kabak yumuşayıncaya kadar pişirin. Sonra blenderdan geçirin. Kremayı ekleyin ve karıştırın. Sonra kase ya da benim gibi fincana koyun ve üzerine peyniri ekleyip servis yapın.

Annem diyor ki çeçil peyniri de olabilir. :)

30 Ocak 2015 Cuma

www.kliksa.com "Sevgililer Günü"ne özel liste hazırlamış...

"Her sevgili, Sevgililer Günü’nde sevgilisine en güzel ve anlamlı hediyeyi almak ister. Ama bazı hediyeler ilişkilerde onarılmayacak hasarlar yaratabilir." diyen Kliksa "Sevgililer Günü" için özel bir liste hazırlamış...

Liste için tık..


24 Ocak 2015 Cumartesi

Harikalar Mutfağı "Cookplus Harikalar Mutfağı Workshopu"

Uzun zamandır işlerimin yoğunluğu nedeni ile workshoplara katılamıyordum. Sevgili Ayşenur hanımın daveti ile bir hafta sonunu keyifle geçirme arzusuyla kabul ettim. İyi ki de etmişim. Uzun zamandır görmediğim blogger dostlarımın yanı sıra, takip ettiğim blog yazarları ile tanışma ve şehir dışından gelen blog yazarları ile tekrar bir araya gelme fırsatı buldum. Zaten Serkan Bozkurt (Chef's Table Mutfak Akademisi) benim için özgün bir marka. Ortamı sıcacık. Aşçılar ve tüm personel güler yüzlü. Benim için değerli ögeler bunlar...

17 Ocak 2015 Cumartesi

Tandır Baklava... (Yabani Kırmızı Meyveli Sos ile)

Cookplus markasının bizi davet etmiş olduğu workshopta deneyimledim bu baklavayı. İsmi ve görüntüsü baklava. Kendisi ise etli bir yemek. Oldukça hafif. Değişik bir tarif arayanlara hoş bir sunum olabilir...

12 Ocak 2015 Pazartesi

Kurutulmuş Frenkli Patlıcan Kızartması...

Yöremizin en nefis yemeklerinden. Çok seviyorum. Annem geçen yıl Mersin'e gidince oranın sıcağını kaçırmamış patlıcan ve domatesleri kurutmuş. Bizim memleket Urfa. Urfa'da domatese frenk deniyor. O nedenle yemeğin ismini öyle yazdım. E kışın taze patlıcan yiyeceğime kurutulmuşu çok hoş oluyor. :)

7 Ocak 2015 Çarşamba

Tarçınlı havuçlu kek...

Standart bir tarif midir bilmiyorum. Fotoğraf kursu sınıfımdan çok sevip saygı duyduğum sevgili İpek ablamdan aldım tarifi. Kendisi dönem sonundaki küçük partimize sağolsun hazırlayıp gelmiş. Hemen tarifini istedim beğendiğim için. Bir süredir saklıyordum tarifi. Ancak vakit bulup pişirdim. Yine çok sevdim. Yüreği güzel kendi güzel ablam. Tarif için teşekkür ediyorum. :)

3 Ocak 2015 Cumartesi

Domates Soslu Karnabahar Kızartması...


Çocukluğumdan bu yana en sevdiğim lezzetlerden bir tanesi. Annem eskisi gibi yapmasa da geçen gün anneme söylendim. Dedim neden yapmıyorsun eskisi gibi. Ben de pratikten bilmiyordum tarifini. Sağolsun kış gelince karnabahar bolluğunda yaptık. Tarifini belki birçok kişi biliyordur. Bir de benden deneyin. :)

Malzemeler:
1 kg karnabahar
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası veya pulbiber
1 baş sarımsak
Bir çimdik tuz
1 su bardağı un
Kızartmak için sıvı yağ

Hazırlanışı:
Karnabaharı belli boyutlarda (fotoğraflardaki gibi) parçalayın. Sarımsakları iyice dövün. Domates salçası, biber salçası, tuz ve sarımsağı iyice karıştırın. Üzerine yarım çay bardağı su ekleyip biraz sulandırın. Bir kaba unu koyun.
Yağı da geniş kızartma tenceresine koyun ve ocağı yakın. Karnabaharları önce salçalı sosa sonra una sonra da kızmış yağa atarak önlü arkalı pembeleşinceye kadar kızartın.

Afiyet olsun. :)